Ίσως να κάνω λάθος, αλλά θεωρώ πλειοδοσία λαϊκισμού την συζήτηση για το αν εμβολιάστηκαν Υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων και “έφαγαν” την σειρά νοσοκομειακών ! Αν ξέρω καλά υπάρχουν ήδη 95.000 εμβόλια που εξασφαλίζει τον εμβολιασμό όσων πρέπει άμεσα. Θυμίζω επίσης ότι μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν έρθει κοντά 500.000 και μέχρι Ιούνιο…25.000.000!!!

Κατά την γνώμη μου ασφαλώς και έχει μπει σωστά η σειρά για να προηγηθούν νοσοκομειακοί και ηλικιωμένοι. Ωστόσο το να εμβολιαστούν 65 Υπουργοί και Γ.Γ και αυτό να εμφανίζεται ως τρομερό, είναι λαϊκισμός. Για να είμαι δε σαφής: Με το 40% να δηλώνει ότι δεν θα εμβολιαστεί , θα έπρεπε βουλευτές , δήμαρχοι να εμβολιαστούν με ένα ρυθμό μέχρι τέλη Ιανουαρίου , αρχές Φεβρουαρίου και αυτό να προβληθεί κιόλας χωρίς αυτό να θεωρείται selfie αλλά πρόσκληση για μαζικό εμβολιασμό. Θα έλεγα δε, ότι σ΄αυτούς θα έπρεπε να συμπεριληφθούν επιλεγμένοι καλλιτέχνες, άνθρωποι πραγματικά του Πνεύματος, αθλητές, δημοσιογράφοι.

Είναι ή δεν δεν είναι ζητούμενο να δημιουργηθεί ένα παλιρροιακό κύμα υπέρ του εμβολιασμού; Αν όντως είναι, δεν καταλαβαίνω γιατί 1000 ας πούμε άνθρωποι ανάμεσα στις χιλιάδες που θα κάνουν τον πρώτο μήνα ή πρώτο δίμηνο εμβόλιο, αποτελεί και καλά πρόκληση. Αν κάποιοι κυβερνητικοί άφησαν να εμβολιαστεί και η γυναίκα τους, αυτό είναι απαράδεκτο και αιτία αποπομπής των συγκεκριμένων. Αυτό όμως δεν μπορεί να τους κάνει ευάλωτους και απολογητικούς απέναντι στις επιθέσεις, τις αηδίες κάποιων δήθεν πολιτικών στελεχών και τον λαϊκισμό που μου προκαλεί τόσο μα τόσο απέχθεια.

Αν σε κάτι απολογηθεί η Κυβέρνηση, η όποια Κυβέρνηση, είναι αν θα ανακόψει την πορεία διάδοσης του κορωνοιού και αν γίνει κατορθωτό να εμβολιαστούν τουλάχιστον 7.000.000 Έλληνες. Όλα τα άλλα είναι λόγια…

Πηγή: e-peiraias.gr