Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας όπως παραδέχθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Όπως τόνισε σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό. «Πρέπει να επανεκκινήσει ο τουρισμός με ασφάλεια» σημείωσε η Υφυπουργός.

Μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού, όπως υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη, υπάρχει μια πιλοτική επανεκκίνηση με το Ισραήλ. «Οι Ισραηλινοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου και με αρνητικό τεστ pcr τις τελευταίες 3 μέρες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα».

Πώς θα έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr αλλά ίσως και βεβαίωση για νόσηση από τον ιό.

«Όλα αυτά θα πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό της ΕΕ» δήλωσε, λέγοντας ότι στις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ.

Προτεραιοποίηση για εμβολιασμό στους εργαζόμενους του τουρισμού

Η Υφυπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι υπάρχει η σκέψη προτεραιοποίησης στον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους του τουρισμού. Όπως εκτιμά η επικείμενη τουριστική σεζόν θα έχει αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ενώ έκανε λόγο ότι πιθανόν η σεζόν να παραταθεί.

«Θα πάμε καλύτερα από πέρυσι», κατέληξε.

Πηγή: e-peiraias.gr