Κρατούνται σε διαφορετικά σημεία του νησιού

Ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και ο 52χρονος πρώην μάγειρας του πλοίου οδηγούνται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν για την υπόθεση κατασκοπείας.

Τους δύο Έλληνες μουσουλμάνους βαραίνουν τρεις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου: Υποστήριξη της πολεμικής δύναμης του εχθρού, παραβίαση μυστικών της πολιτείας και κατασκοπεία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο 52χρονος που βρίσκεται από την Κυριακή στη Ρόδου μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου.

Υπενθυμίζεται πως ο 52χρονος τώρα αρνείται ότι έχει οποιαδήπποτε σχέση με την υπόθεση ενώ αρχικά ενώπιον των αστυνομικών όπου έδωσε κατάθεση φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του, ότι δηλαδή φωτογράφιζε, και συγκέντρωνε πληροφορίες που αφορούσαν τα ελληνικά πολεμικά πλοία, στρατιωτικούς αλλά και επισκέψεις επισήμων στο Καστελλόριζο, τις οποίες στη συνέχεια έδινε στον 35χρονο υπάλληλο της προξενικής αρχής.

Κατά την «έφοδο» που πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικές αρχές στις 11 Δεκεμβρίου 2020 στους χώρους διαμονής των δύο εμπλεκομένων κατασχέθηκαν 8 υπολογιστές, τα 6 USB και τα 4 κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρίσκονται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να γίνει ανάκτηση των δεδομένων τους.

Οι αρχές ερευνούν για στοιχεία που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν νέα δεδομένα για τη δράση των εμπλεκομένων αλλά και αν πρόκειται για ένα ευρύτερο δίκτυο κατασκοπείας ή στρατολόγησης πληροφοριοδοτών.

πηγή

Πηγή: e-peiraias.gr