Υπό κατάρρευση βρίσκεται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος, σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση και του επικεφαλής της, Βασίλη Βατίστα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κτιριακή υποδομή είναι ακατάλληλη για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία και επιπλέον εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστικό είναι ότι, το αποχωρητήριο στο ισόγειο και μία αίθουσα μεσοτοιχία με το αποχωρητήριο παρουσιάζουν σε οροφή και τοιχοποιία υγρασία, πτώση επιχρισμάτων και έντονη οσμή μούχλας.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι μαθητές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περάματος, που είναι μαθητές με διάφορα προβλήματα υγείας, και οι εκπαιδευτικοί να εισπνέουν μούχλα, καθώς η μυρωδιά είναι έντονη στον ευρύτερο χώρο, ενώ η αίθουσα, που τόσο αναγκαία είναι για χρήση και διδασκαλία, να μη χρησιμοποιείται.

Νέες καταγγελίες από Βασίλη Βατίστα

Ο Βασίλης Βατίστας μετά την αποκάλυψη του θέματος, επέστρεψε με νέα ανάρτηση, λέγοντας «Έχουν περάσει τρεις μέρες από την καταγγελία μας για την τραγική κατάσταση αιθουσών στο Ειδικό Δημοτικό Περάματος και ο Δήμος σφυρίζει αδιάφορα. Δεν έχουν καν επικοινωνήσει ούτε περάσει βέβαια από το ειδικό . Δε φτάνει που κορόιδευαν τόσο καιρό τη διευθύντρια και τον σύλλογο διδασκόντων ότι θα ήταν όλα έτοιμα τα Χριστούγεννα( μάλλον δεν εννοούσαν τα φετινά), δεν έχουν την ευθυξία ούτε τώρα να αρχίσουν τις εργασίες. Η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει αφού η μυρωδιά της μούχλας είναι ανυπόφορη. Αν συμβεί το παραμικρό στην υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών είναι οι κατεξοχήν υπεύθυνοι. Επιπλέον ο κίνδυνος πτώσης σοβάδων είναι αυξημένος λόγω υγρασίας».

Πηγή: e-peiraias.gr