Υπό κατάρρευση φαίνεται να βρίσκεται κατά την διάρκεια του 5ου και πιο σκληρού κύματος πανδημίας ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που μας έρχονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα καταγγελία που μας ήρθε σήμερα από αναγνώστη μας όπου η γυναίκα του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό (εμβολιασμένη) και ψάχνει στα τηλέφωνα τον ΕΟΔΥ εδώ και 1 βδομάδα για να τους δώσουν οδηγίες και δεν σηκώνουν τηλέφωνα. Παράλληλα ψάχνουν να κάνουν τεστ pcr σε δημόσια δομή (ΕΟΠΥΥ, Δημόσιο Νοσοκομείο) και δεν βρίσκουν διαθέσιμο ραντεβού με αποτέλεσμα να οδηγούνται να πληρώνουν 60αρια σε ιδιωτικές δομές υγείας. Μια οικογένεια δλδ 4μελής οδηγείται να βγάλει από την τσέπη της 240 ευρώ τουλάχιστον τη βδομάδα (επισημαίνουμε πλήρως εμβολιασμένοι).

Την ώρα λοιπόν που η χώρα μας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και η πανδημία σαρώνει, οι πολίτες, εκτός του ότι καλούνται να βρουν λύση για να πληρώσουν για τα πανάκριβα τεστ (για εμβολιασμένους και ανέργους θα έπρεπε να είναι δωρεάν) δεν βρίσκουν τον ΕΟΔΥ ούτε για να πάρουν οδηγίες αντιμετώπισης της ασθένειάς τους.

Μήπως η κυβέρνηση θα έπρεπε να ανοίξει χώρους για τους πολίτες όπου θα πραγματοποιούν δωρεάν PCR; Είτε σε κεντρικές πλατείες, είτε σε χώρους νοσοκομείων;

Πηγή: e-peiraias.gr