Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού με αφορμή το σάλο που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες, για τοποθέτηση επιγραφής στην Ακρόπολη με το όνομα της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η στοχοποίηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντιπολιτευτικής κριτικής. Είναι δολοφονία χαρακτήρος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, που στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του δεν έκανε απολύτως τίποτε για τον πολιτισμό, στα δύο σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στην αντιπολίτευση αναλώνεται σε fake news στην προσπάθειά του να ακυρώσει τα έργα τα οποία γίνονται. Τα έργα στην Ακρόπολη τον έχουν ξεπεράσει. Αυτό είναι το μήνυμα από τους επισκέπτες του χώρου. Οσο ο χώρος ήταν κλειστός είχαν περιθώριο για ασύστολα ψέματα και διαστρεβλώσεις. Τώρα ΟΧΙ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Καμία πινακίδα δεν θα αναρτηθεί επί του Βράχου της Ακροπόλεως. Δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πινακίδων, που σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα αναρτηθούν εντός των επομένων ημερών», καταλήγει.

Τις φωτογραφία των πινακίδων που θα τοποθετηθούν μπορείτε να τις δείτε εδώ .

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε σχολιάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media την τοποθέτηση επιγραφής, χαρακτηρίζοντάς τη ως «μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο».

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο.

Δυστυχώς όμως είναι αλήθεια.

Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο.

Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

Πηγή: e-peiraias.gr