Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δήμαρχος Πειραιά,Γιάννης Μώραλης, δίνει τη δική του απάντηση σε όσους επέκριναν την αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας από τα συνεργεία του δήμου.

«Κάποιοι επιθυμούν να βλέπουν δράκους και έχουν μάθει να λειτουργούν με όρους κιτρινισμού, υποβοηθούμενοι από κάποιους ξεπεσμένους αναξιοπρεπείς αιρετούς»αναφέρει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά στην ανάρτησή του, ενώ όπως τονίζει ο δήμος ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και κατάφερε επιτυχώς να αντιμετωπίσει τη σφοδρότερη κακοκαιρία των τελευταίων ετών, ενώ παράλληλα συνέδραμε και άλλους δήμους της Αττικής.

Ο κ. Μώραλης κάνει λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, ενώ διευκρινίζει ότι ο δήμος Πειραιά θα περιμένει τις λογικές διορθώσεις όσων τον επέκριναν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση πρόκειται να κινηθεί νομικά.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Μώραλη:

«Επειδή φαίνεται ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν από την πλήρη ετοιμότητα και την εξαιρετικά επιτυχημένη αντιμετώπιση της σφοδρότερης κακοκαιρίας των τελευταίων ετών από τον Δήμο μας, ο οποίος παράλληλα συνέδραμε με εξοπλισμό και άλλους Δήμους της Αττικής όταν του ζητήθηκε, και επειδή κάποιοι επιθυμούν να βλέπουν δράκους και έχουν μάθει να λειτουργούν με όρους κιτρινισμού, υποβοηθούμενοι από κάποιους ξεπεσμένους αναξιοπρεπείς αιρετούς που δήθεν παρέχουν πληροφορίες, και προς ενημέρωση των πολιτών αναφέρουμε τα εξής:

Το ποσό για την αγορά των διπλοκάμπινων ημιφορτηγών 4×4 και των δίκυκλων μοτοσυκλετών, αντιστοιχεί στο σύνολο της αγοράς των οχημάτων (8 ημιφορτηγά και 10 μηχανάκια) και όχι σε κάθε όχημα ξεχωριστά.

Επίσης, επειδή έχει γίνει πολλή κουβέντα για τα εκχιονιστικά μηχανήματα, να αναφέρουμε, αν και ο οποιοσδήποτε νοήμων θα έπρεπε να το γνωρίζει, πως τα εξαρτήματα εκχιονισμού είναι πρόσθετα μέρη, τα οποία εφαρμόζονται επί του οχήματος μόνο σε περιπτώσεις έκτακτων καταστάσεων, ενώ όπως είναι αυτονόητο, τα εν λόγω οχήματα χρησιμοποιούνται καθημερινά για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου μας από τις Διευθύνσεις Kαθαριότητας, Πρασίνου, Αρχιτεκτονικού, Ηλεκτρομηχανολογικού και Οδοποιίας.

Εκτός αν κάποιοι αναπολούν τις εποχές όπου οι δημοτικοί υπάλληλοι οδηγούσαν και επέβαιναν σε σαράβαλα και μη ασφαλή αυτοκίνητα, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τους, προσβάλλοντας ταυτόχρονα τον Δήμο του Πειραιά. Οι εποχές αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί!

Για ακόμα μια φορά η προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, από τα ίδια πρόσωπα, για πολλοστή φορά πέφτει στο κενό.

Να γίνει σε όλους τους «ενδιαφερόμενους» γνωστό ότι ο Δήμος Πειραιά, ειδικά σε θέματα ηθικής και διαφάνειας, θα περιμένει τις λογικές διορθώσεις, διαφορετικά θα κινείται νομικά προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την αξιοπρέπεια κάθε υπηρεσιακού παράγοντα ή αιρετού.»

Πηγή: e-peiraias.gr