Ξεκινούν αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, το οποίο, εδώ και 28 χρόνια, προσφέρει υψηλής ποιότητας μουσικές σπουδές, απονέμοντας αναγνωρισμένους τίτλους από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά λειτουργούν τμήματα κλασικής, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, καθώς και τα  μουσικά σύνολα Παιδική Χορωδία και Κιθαριστική Ορχήστρα, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν οι σπουδαστές του Ωδείου.

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τμ και ο εξοπλισμός που διαθέτει ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμβάλλοντας παράλληλα στην ασφαλή διεξαγωγή της. Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διαπρεπείς προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής και άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές.

Παράλληλα, από τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει το «Μουσικό Εργαστήρι», παράρτημα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στο κέντρο της πόλης, στον Πολυχώρο του Ο.Π.Α.Ν. (Αλκιβιάδου 126). Στον χώρο θα φιλοξενηθούν μαθήματα πιάνου, βιολιού, κιθάρας, πνευστών οργάνων, σύγχρονου τραγουδιού, μπουζουκιού, ντραμς και μουσικής αγωγής.

Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά είναι επίσης  ένα νέο τμήμα του Π.Μ.Κ.Π και σ’ αυτή θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν οι σπουδαστές της σχολής εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, αλλά και σπουδαστές άλλων ωδείων κατόπιν πρόσκλησης και ακρόασης. Οι πρόβες της ορχήστρας θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο.

 

Τη φετινή χρονιά θα δοθούν 20 υποτροφίες φοίτησης σε αριστούχους σπουδαστές και σπουδαστές χαμηλού εισοδήματος, που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων.

Στο Ωδείο και στο Μουσικό Εργαστήρι λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

 • Κλασικό τμήμα: Βιολί, Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Κλαρινέτο, Μονωδία – Κλασικό τραγούδι, Μελοδραματική, Πιάνο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Φαγκότο, Φλάουτο
 • Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής: Λαούτο, Ούτι, Κρητική Λύρα, Παραδοσιακό Βιολί
 • Εργαστήρι Λαϊκής Μουσικής: Μπουζούκι, Πιάνο, Τραγούδι
 • Εργαστήρι Μοντέρνας Μουσικής: Ακουστική – Ηλεκτρική Κιθάρα, Αρμόνιο, Ντραμς
 • Τμήμα Ανώτερων Θεωρητικών: Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση.
 • Βυζαντινή Μουσική
 • Μουσικοκινητική Αγωγή: για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, σύμφωνα με το Σύστημα Orff
 • Τμήμα Υποχρεωτικών Θεωρητικών: Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία
 • Τμήμα προετοιμασίας για εισαγωγή στα Μουσικά σχολεία και Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι.
 • Τμήμα Μουσικής Δωματίου
 • Τμήμα Μουσικών Συνόλων

Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά.

Τα υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι παρακάτω κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

Ώρες λειτουργίας γραμματείας:

Π.Μ.Κ.Π.: Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά

10.00 – 20.00, Δευτέρα με Παρασκευή

Μουσικό Εργαστήρι: Αλκιβιάδου 126,Πειραιάς

17:00-20:00 Δευτέρα με Παρασκευή

τηλ: 210 4205 663

[email protected]

https://www.opanpireas.gr

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Βασίλης Μαστοράκης

Διεύθυνση Μουσικών Εργαστηρίων: Στέλιος Γκόλγκαρης

Πηγή: e-peiraias.gr