Η FrieslandCampina Hellas-NOYNOY επιβράβευσε για δεύτερη φορά τους επιστήμονες της εγχώριας ακαδημαϊκής κοινότητας, για τις πρωτότυπες ιδέες τους στον τομέα της γαλακτοβιομηχανίας, που είχαν ως επίκεντρο τη βιωσιμότητα.

Ο Διαγωνισμός «NOYNOY Idea Challenge» είναι πρωτοβουλία της FrieslandCampina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ σε σύμπραξη με το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και τη συμβουλευτική εταιρεία μεταφοράς τεχνολογίας Break-Even Consulting.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να καταθέσουν προτάσεις για την Κλιματική αλλαγή & Ενέργεια, Προστασία του περιβάλλοντος & Κυκλική οικονομία, τη Βιώσιμη συσκευασία γαλακτοκομικών προϊόντων και Πράσινη αλυσίδα αξίας.

Ο Κορυδαλλιώτης Αργύρης Παπαμιχαλόπουλος συμμετείχε στο διαγωνισμό και κέρδισε το βραβείο της “Συνεργασίας με δομές της FrieslandCampina Hellas στο Wageningen” για την ιδέα «Δημιουργία αποσταγματοποιείου για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών (αποστάγματα) από τυρόγαλα» εκπροσωπώντας το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πηγή: e-peiraias.gr