Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ η πολύκροτη συνέντευξη του Πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ στη μετρ του είδους,Όπρα Γουίνφρει.

Η συνέντευξη που εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) από το αμερικανικό δίκτυο CBS, αποτελεί σύμφωνα με τους Σάσσεξ έναν τρόπο να λύσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς τους με το παλάτι.

«Ποτέ δεν αναζήτησα το σύζυγό μου στο διαδίκτυο»

Στα πρώτα λεπτά της αποκλειστικής συνέντευξης της η Μέγκαν είπε ότι δεν αναζήτησε πληροφορίες για τον Πρίγκιπα Χάρι πριν παντρευτεί. Γνώριζε για τους βασιλείς αλλά καθώς μεγάλωνε δεν την απασχόλησε ποτέ η μοναρχία.

Επίσης υποστήριξε ότι δεν έψαξε στο διαδίκτυο να μάθει ποιος ήταν ο πρίγκιπας Χάρι, καθώς ό,τι έπρεπε να γνωρίζει, της το είπε ο ίδιος.

Η πρώτη συνάντηση με τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Όταν η Όπρα ρώτησε την Μέγκαν για τη συνάντηση με τη γιαγιά του Χάρι, βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘, δήλωσε πως «δεν υπήρχε μεγάλη ανησυχία για τη συνάντηση της με τη βασίλισσα», όμως όταν την ρώτησε ο Χάρι αν ξέρει να υποκλίνεται τότε συνειδητοποίησε ότι δεν πρόκειται για ακόμα μια από τις διασημότητες που είχε γνωρίσει στο Λος Αντζελες, οπου μεγάλωσε.

«Προφανώς έκανα μια πολύ βαθιά υπόκλιση – δεν το θυμάμαι», είπε η Μέγκαν. «Ήταν υπέροχο και εύκολο και, ευτυχώς, δεν ήξερα πολλά για την οικογένεια».

Ο μυστικός γάμος

Η Μέγκαν αποκάλυψε ότι τρεις μέρες πριν την μεγαλειώδη τελετή που καλύφθηκε από τα μίντια, εκείνη και ο πρίγκιπας Χάρι παντρεύτηκαν μακριά από όλους, σε μία ιδιωτική τελετή χωρίς προσκεκλημένους από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ. Το πιστοποιητικό γάμου που κρέμεται στο σπίτι της έχει την ημερομηνία της ιδιωτικής τελετής.

Το παλάτι φοβόταν πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του νεογέννητου Άρτσι

Η Μέγκαν πληροφορήθηκε μέσω του Χάρι πως μέλη της βασιλικής οικογένειας ανησυχούσαν για το πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του μωρού της, και φοβόντουσαν μήπως ήταν πολύ «σκοτεινό». Η Δούκισσα του Σάσσεξ παρέμεινε σιωπηλή για μερικά δευτερόλεπτα και δε θέλησε να αποκαλύψει ποιοι είχαν εκφράσει αυτές τις ρατσιστικές ανησυχίες,παρά την πίεση της Όπρα, λέγοντας απλά πως κάτι τέτοιο θα ήταν «πολύ καταστροφικό». Σε αυτό το σημείο ούτε ο Χάρι θέλησε να δώσει κάποιο στοιχείο και απλώς περιορίστηκε στο να χαρακτηρίσει αλλόκοτη τη συγκεκριμένη κουβέντα. «Είναι ένας διάλογος τον οποίον δεν θα μοιραστώ ποτέ».

«Εκείνη την εποχή που έγιναν ήμουν σε περίεργη θέση, σοκαρισμένος. Δεν αισθάνομαι άνετα να το συζητήσω δημόσια. Αλλά η ερώτηση τι χρώμα θα έχουν τα παιδιά μπήκε στο τραπέζι αμέσως μετά τον γάμο, πριν ακόμα η Μέγκαν μείνει έγκυος». Η Όπρα τον ρώτησε: «Αν με κάποιον τρόπο σας είχαν στηρίξει θα είχατε μείνει;» με τον Χάρι να απαντά «Χωρίς αμφιβολία, ναι».

Η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε να δώσει τίτλο στον Άρτσι 

Παρά τις φήμες που ήθελαν τον Χάρι και την Μέγκαν να είναι αντίθετοι στην ανάθεση βασιλικού τίτλου στον γιο τους, η οδηγία ήρθε – κατά τα λεγόμενά τους – από το Παλάτι. Η Μέγκαν εξήγησε στην Όπρα πως, αν και η ίδια δε νοιαζόταν για τον τίτλο, αυτός θα «θα επηρέαζε την ασφάλεια» του παιδιού.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ενώ ο Άρτσι θα έπρεπε αυτομάτως να λάβει τίτλο, το πλαίσιο άλλαξε ενόσω η Μέγκαν Μαρκλ ήταν έγκυος. Όπως παρατήρησε η Μέγκαν αυτό θα έκανε το παιδί της το πρώτο «έγχρωμο μέλος της βασιλικής οικογένειας και ταυτόχρονα το μόνο εγγόνι της βασίλισσας χωρίς τίτλο» σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα εγγόνια που είχαν αμέσως λάβει κάποιο τίτλο ευγενείας.

Η Μέγκαν Μάρκλ είχε αυτοκτονικές σκέψεις

«Σχεδόν μη βιώσιμες», ήταν η φράση με την οποία επέλεξε για να περιγράψει τις συνθήκες της επίθεσης και των κακοποιητικών σχολίων που δέχτηκε μετά την γέννηση του πρωτότοκου γιου της, Άρτσι στο Διαδίκτυο. «Δεν έβλεπα κάποια λύση, έμενα ξάγρυπνη» και σε κάποιο σημεία «απλά δεν ήθελα να ζω άλλο», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρες και τρομακτικές, μόνιμες σκέψεις» αυτοκαταστροφής. «Θα ήταν πιο εύκολο για όλους». 

Όταν η Μέγκαν ζήτησε να λάβει επαγγελματική, ψυχολογική βοήθεια εκτός Παλατιού της απάντησαν πως αυτό απαγορευόταν. Στην απόγνωσή της απευθύνθηκε στα «μεγαλύτερα μέλη του θεσμού» για βοήθεια – δεν είπε ποια – και της απάντησαν πως δεν είχε επιλογή για ψυχική βοήθεια εξαιτίας της εικόνας που θα έδινε προς τα έξω κάτι τέτοιο. 

Απευθύνθηκε και στο τμήμα ανθρωπίνων πόρων του Παλατιού αλλά της απάντησαν πως από την στιγμή που δεν εργαζόταν για το Παλάτι, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Τελικά έλαβε ψυχολογική υποστήριξη από μία από τις καλύτερες φίλες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, την οποία επίσης δεν κατονόμασε. 

«Έφθασα στο χείλος του γκρεμού, κατέρρευσα ψυχολογικά. Είχα άμεση ανάγκη από ειδικό. Ο Χάρι ζήτησε βοήθεια, να απευθυνθούμε σε έναν ψυχολόγο. Ακόμα και αυτό το αρνήθηκαν […] Το λέω αυτό τώρα, γιατί πολλοί άνθρωποι θέλουν να ζητήσουν βοήθεια και δεν τολμούν. Εγώ τόλμησα να ζητήσω και μου την αρνήθηκαν».

Η Μέγκαν δεν έκανε την Κέιτ να κλάψει-Το αντίθετο συνέβη

H Μέγκαν Μάρκλ αντέκρουσε τις φήμες ότι η Κέιτ Μίντλετον έκλαψε εξαιτίας της, λέγοντας πως η τελευταία ήταν αυτή που έκανε την ίδια να κλάψει λίγο πριν από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

«Λίγες ημέρες πριν από τον γάμο ήταν αναστατωμένη σχετικά με το φόρεμα των κοριτσιών που θα μοίραζαν άνθη στο γάμο. Με έκανε να κλάψω, με πλήγωσε πολύ. Ωστόσο μου πρόσφερε λουλούδια ζητώντας συγγνώμη στη συνέχεια. Απολογήθηκε. Και σε σχέση με όσα γίνονταν εκείνη την περίοδο, όπου όλοι προσπαθούσαν να μου συμπαρασταθούν δεδομένου του τι συνέβαινε με τον πατέρα μου, δεν έβγαζε νόημα όλα αυτό», είπε.

Κορίτσι το επόμενο παιδί

Μεταξύ άλλων ο Χάρι και η Μέγκαν αποκάλυψαν το φύλο του παιδιού τους, το οποίο είναι κορίτσι και πρόκειται να γεννηθεί το καλοκαίρι.

Μέγκαν: Μου είχαν πάρει διαβατήριο και δίπλωμα

Η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός ανέφερε ότι μόλις έγινε επίσημα μέλος της βασιλικής οικογένειας,παρέδωσε το διαβατήριο, το δίπλωμα οδήγησης και τα κλειδιά της.

Μάλιστα,σύμφωνα με όσα είπε, το παλάτι ήταν αρνητικό όταν εκείνη ζητούσε να βγει, ενώ μέλος της βασιλικής οικογένειας τη συμβούλευσε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Χάρι: Ο πατέρας μου δεν απαντάει πλέον στα τηλεφωνήματα

Η βασιλική οικογένεια διέκοψε την οικονομική υποστήριξη προς τον Χάρι στο πρώτο τρίμηνο του 2020, με τον πρίγκιπα να εξηγεί πως ήταν η κληρονομιά του από την Νταϊάνα που τους εξασφάλισε την οικονομική τους ανεξαρτησία. Μάλιστα αποκάλυψε πως αφότου αποχώρησαν από την βασιλική οικογένεια, ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, σταμάτησε να δέχεται κλήσεις του. 

Πριν αποχωρήσουν από το Παλάτι, υπήρξαν τρεις επαφές με την Βασίλισσα και άλλες δύο με τον πρίγκιπα Κάρολο. Μετά σταμάτησε να απαντάει στα τηλεφωνήματα του Χάρι, όπως αποκάλυψε ο ίδιος και του ζήτησε να του τα γράψει σε ένα γράμμα. «Τότε αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να δω εγώ και μόνον εγώ τι μπορώ να κάνω για την οικογένεια μου» Έτσι πάρθηκε η απόφαση της αποχώρησης από το Παλάτι.

«Πρέπει να δουλέψουμε πολύ ακόμα πάνω σε αυτό», είπε για την σχέση του με τον πατέρα του. «Πραγματικά έχω απογοητευτεί, επειδή έχει περάσει από κάτι παρόμοιο και ξέρει πως είναι ο πόνος. Πάντα θα τον αγαπώ, αλλά όσα συνέβησαν προκάλεσαν πολύ πόνο». 

Όπως αποκάλυψε και η σχέση του με τον αδερφό του,πρίγκιπα Ουίλιαμ,είναι αποστασιοποιημένη. «Λατρεύω τον Γουίλιαμ, αλλά ακολουθήσαμε διαφορετικά μονοπάτια»,δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η έλλειψη οικογενειακής υποστήριξης πυροδότησε τα πάντα

Όταν η Όπρα τους ρώτησε γιατί έφυγαν, ο Χάρι απάντησε πως αιτίες ήταν η έλλειψη υποστήριξης και κατανόησης τόσο από τον Τύπο όσο και από το Παλάτι. «Ήμουν απελπισμένος, απευθύνθηκα εκεί που έπρεπε για βοήθεια αλλά δεν την έλαβα.» Περιγράφει πως τα πρώτα σημάδια φάνηκαν όταν όταν πρότειναν στην Μέγκαν να συνεχίσει να ασχολείται με την υποκριτική καθώς σε αντίθετη περίπτωση «δεν θα είχαν αρκετά έσοδα για να πληρώσουν για την ασφάλειά τους». 

Ο Χάρι δήλωσε απογοητευμένος από την αδυναμία της οικογένειάς του να αναγνωρίσει πως η καταγωγή της Μέγκαν ήταν αφορμή για επιθέσεις εναντίον της. Ο πρίγκιπας περιέγραψε πως προσπαθούσε να εξηγήσει στην οικογένειά του ότι η Μέγκαν ήταν αντιμέτωπη με απειλές θανάτου και ρατσιστική προπαγάνδα στα μίντια. «Η οικογένειά μου είχε ευκαιρίες να την υποστηρίξει, αλλά ποτέ κανείς τους δεν είπε τίποτα.»

Κατά τον ίδιο, ένας από τους λόγους ήταν πως φοβούνταν μήπως οι τάμπλοιντ στραφούν και εναντίον τους. «Υπάρχει ένα επίπεδο ελέγχου και φόβου», σχολίασε για την σχέση της βασιλικής οικογένειας με τα βρετανικά ΜΜΕ. 

Δεν αιφνιδίασαν την Ελισάβετ – Το συζητούσαν χρόνια

Σε αντίθεση με όσα διαδόθηκαν τον περσινό Ιανουάριο για αιφνιδιασμό της βασιλικής οικογένειας, το ζευγάρι αποκάλυψε πως συζητούσε επί δύο χρόνια με το Παλάτι για την αποχώρησή του, και είχε μιλήσει με την ίδια την βασίλισσα Ελισάβετ το απόγευμα πριν την επίσημη ανακοίνωση. «Ουδέποτε το απέκρυψα από την γιαγιά μου, την σέβομαι τόσο πολύ.» Για τη συγκεκριμένη φήμη, ο Χάρι εκτιμά πως πιθανότητα προήλθε από το Παλάτι. 

Μιλούν ακόμα στη Βασίλισσα 

Ο πρίγκιπας είπε ότι έχει μιλήσει φέτος με την Ελισάβετ περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο και οι τέσσερίς τους (Μέγκαν, Άρτσι, Χάρι και η βασίλισσα) μιλούν περιστασιακά μέσω Zoom.

Πηγή

Πηγή

Πηγή: e-peiraias.gr