Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρίσκεται από χθες εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη,μετά τα σενάρια που ήθελαν την πόλη να μπαίνει σε καθεστώς σκληρού lockdown όπως η Αττική.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Υπουργός  εγκαινίασε πριν από λίγο δύο φορητές Μ.Ε.Θ. πρωτοποριακής τεχνολογίας  στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».Οι δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μέσα σε κοντέινερ αποτελούν δωρεά της εταιρείας «Stoiximan» για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας   και όπως τόνισε θα λειτουργήσουν άλλες δύο στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» και δύο ακόμη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο. 

«Είναι πλήρως εξοπλισμένες, τελευταίας τεχνολογίας και είναι ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στην Ευρώπη και έχουν το μεγάλο αβαντάζ, που ανάλογα με την πίεση που υπάρχει, είτε στη Βόρεια Ελλάδα, είτε στην Αττική, είτε στην Αχαΐα μπορούν να μεταφέρονται έτσι ώστε να ενισχύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο Βασίλης Κικίλιας.

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δηλώσεις σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών,λέγοντας ότι «μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Ξεκινώ με αυτό γιατί  η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη για όλους μας, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για τους πολίτες. Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, και εδώ που βρισκόμαστε αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα.  Όσο θα αυξάνονται οι ροές των εμβολίων θα είμαστε σε καλύτερη θέση να διαχειριστούμε την πανδημία».

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας μέσα στην εβδομάδα θα ανοίξει το εμβολιαστικό κέντρο εντός της ΔΕΘ, ενώ τόνισε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές και εμβολιαστικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία ανέρχονται σε 52.

Ο Υπουργός ζήτησε,τέλος, την εφαρμογή των μέτρων από όλους, ευχαριστώντας τους υγειονομικούς για τη μάχη που δίνουν, λέγοντας πως το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί 10.000 άτομα στο ΕΣΥ .

Από το πρωί επισκέπτεται υγειονομικές δομές της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και στη συνέχεια το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κικίλια ήταν το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης,όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Πηγή: e-peiraias.gr