Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και για «ρουσφέτι» που του ζητούσε ο τότε «σύντροφός» του Τρύφωνας Αλεξιάδης την περίοδο που ήταν «τσάρος» της Οικονομίας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ισχυρίστηκε ότι το ταραγμένο πρώτο εξάμηνο του 2015 τον είχε επισκεφτεί στο υπουργικό του γραφείο ο τότε συνδικαλιστής εφοριακός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης ζητώντας του να τοποθετηθεί επικεφαλής της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στη θέση της κυρίας Κατερίνας Σαββαϊδου.

«Ήρθε όταν ήμουν στο υπουργείο ένας κύριος συνδικαλιστής και μου είπε ότι θα πρέπει να διώξω την επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Δεν θα πω το όνομα της κυρίας. Αυτός ο συνδικαλιστής μου ζήτησε να τοποθετήσω εκείνον γιατί είναι καλύτερος. Και αυτός ο κύριος σήμερα είναι εδώ, στην αίθουσά μας, είναι ο κ. Αλεξιάδης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι μετά την αποπομπή του από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ «εκχώρησε» την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τον φορολογικό μηχανισμό και τα φορολογικά έσοδα στην τρόικα.

Η τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Αλεξιάδη που μίλησε για «άθλια ψέματα». «Στην πολιτική κριτική που ασκήσαμε σήμερα καταθέτοντας δημοσιεύματα αναμέναμε πολιτική απάντηση. Αντι αυτής δεχθήκαμε προσωπική επίθεση με άθλιο ψέμα. Άθλιο ψέμα είναι ότι ο Αλεξιάδης ζήτησε να διώξει ο υπουργός την Σαββαϊδου και να μπει ο ίδιος στην θέση της. Είναι άθλιο ψέμα. Περιμένω τα στοιχεία, πότε έγινε αυτό το ραντεβού και ποιοι άλλοι ήταν παρόντες. Από εμένα δεν πρόκειται να περάσει έτσι. Ως προς το άθλιο ψέμα περιμένω τα στοιχεία αλλιώς όποιος το είπε είναι άθλιος ψεύτης. Τα φληναφήματα έχουν και κάποιο όριο. Εγώ δεν ήμουν στο ίδιο κόμμα και χώρο με τον συγκεκριμένο υβριστή», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Πηγή: e-peiraias.gr