Τιμώντας τη δέσμευσή της να συνδυάζει την ασφάλεια και την καινοτομία, η VANOS S.A. πραγματοποίησε μια νέα συνεργασία με την Timilon Corporation εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιό της με τα προϊόντα FAST-ACT (First Applied Sorbent Treatment – Against Chemical Threats). Πιο συγκεκριμένα, η VANOS S.A. επιλέχθηκε ως «Εγκεκριμένος & Αποκλειστικός Διανομέας και εξουσιοδοτημένος πάροχος υπηρεσιών για προϊόντα FAST-ACT» για τις αγορές της ναυτιλίας, της βιομηχανίας και του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Τα προϊόντα FAST-ACT είναι ασφαλή και ακίνδυνα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Πρόκειται για μια πατενταρισμένη σχεδίαση νανο-ενεργών κρυστάλλων (Patented NanoActive® Technology), μη τοξικών ειδικών υλικών υψηλής απόδοσης που άμεσα εξουδετερώνουν- αδρανοποιούν χημικούς κινδύνους  με τη χρήση ενός μόνο εργαλείου απόκρισης. 

Το ευρύ φάσμα των χρήσεων καθιστά τα προϊόντα FAST-ACT ως ένα πολύτιμο εργαλείο για μια ποικιλία περιβαλλόντων, όπως: στρατιωτικές εφαρμογές, δημόσιες και εμπορικές μεταφορές, κυβερνητικές εγκαταστάσεις, εργαστήρια, εγκαταστάσεις παραγωγής, χώρους αγορών και ψυχαγωγίας, αντιμετώπιση τρομοκρατίας και άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, ή και όπου αλλού οι επικίνδυνες χημικές ουσίες αποτελούν πιθανή απειλή. 

Το FAST-ACT:

  • Αποτελεί βασικό εργαλείο απορρύπανσης σε πολλά στρατιωτικά συστήματα σε όλο τον κόσμο 
  • Αναπτύχθηκε στο πλαίσιο συμβάσεων του Υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης των ΗΠΑ και λοιπών στρατιωτικών  υπηρεσιών (DTRA, NSF, DARPA)
  • Χρησιμοποιείται ευρέως σε στρατιωτικές ομάδες των ΗΠΑ, ομάδες άμεσης επέμβασης για επικίνδυνα υλικά (HAZMAT) για περισσότερο από μια δεκαετία

Σχετικά με τη VANOS S.A.

Η VANOS S.A. ιδρύθηκε το 1929 και είναι μια εμπορική επιχείρηση που εξυπηρετεί πελάτες από τους τομείς της ναυτιλίας, των κατασκευών, της βιομηχανίας, των ενόπλων δυνάμεων, και της πολιτικής προστασίας. Οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας καταλαμβάνουν 12.500 τ.μ. και βρίσκονται στον Πειραιά. 

Η εταιρεία αναπτύσσεται συνεχώς αναλαμβάνοντας νέες αντιπροσωπείες, συνάπτοντας νέες συνεργασίες, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο των προϊόντων της και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της με κάθε δυνατό τρόπο. Μεταξύ άλλων, η VANOS S.A. αντιπροσωπεύει  η/και διανέμει τις εταιρίες 3M, Jotun, ZARGES GmbH, PELI, Seyntex & 5.11 Tactical. 

Σχετικά με την Timilon Corporation

Η Timilon Corporation, που εδρεύει στις Η.Π.Α., είναι καινοτόμος και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία που επικεντρώνεται στην ποιότητα του αέρα την απορρύπανση των επιφανειών και του εξοπλισμού.  Η εταιρεία, μέσω των προϊόντων της, παρέχει εξειδικευμένη τεχνολογία με την ικανότητα να καταστρέφει, να εξουδετερώνει, να εξαλείφει ή/και να προστατεύει από μια μεγάλη ποικιλία τοξικών χημικών ουσιών, επιβλαβών οσμών και βιολογικών κινδύνων.

Πηγή: e-peiraias.gr