Βανδαλισμό σε σχολεία του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη κατήγγειλε ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης.

Όπως τονίζει στην ανάρτησή του

Γιατί κάποιοι δεν αγαπούν τα σχολεία μας;

Δεν μου αρέσει να κάνω αρνητικές αναρτήσεις.. Όμως κάποιες φορές αισθάνομαι ότι είναι αναγκαίο μήπως και μπορέσουμε καλύτερα να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά μας και να μπορέσουμε όλοι μαζί να φυλάξουμε την δημόσια περιουσία και ακόμη πιο πολύ το δημόσιο σχολείο.

Δεν είναι καινούργια συνήθεια να καταστρέφουν κάποιοι τους δημόσιους χώρους ξεχνώντας ότι, και με τα δικά τους χρήματα θα επισκευαστούν, ούτε είναι δυνατό πουθενά στον κόσμο να φυλάσσεται επί 24ωρης βάσης όλη η δημόσια περιουσία (σχολεία, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, κτίρια κλπ).

Είναι θέμα αγωγής που δυστυχώς κάποιοι δεν φροντίσαμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Διότι, μη γελιόμαστε, δεν είναι ξένα παιδιά αυτοί που καταστρέφουν αλλά τα δικά μας παιδιά!

Δυστυχώς, στην Ελλάδα δικό μας θεωρούμε μόνο τον χώρο του σπιτιού μας, στον δημόσιο χώρο συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ξένος, σαν να ανήκει αλλού. Ούτε καν για τα πεζοδρόμια έξω από το σπίτι μας, το παρτέρι της γειτονιάς μας, τον κάδο απορριμμάτων κλπ Το δικό μας ξεκινάει μέσα από την πόρτα του σπιτιού μας. Πώς να ζητήσουμε λοιπόν απ΄τα παιδιά μας να έχουν άλλη νοοτροπία, όταν εμείς τα έχουμε γαλουχήσει μ’ αυτήν;

Δεν έχει νόημα να πω ποια σχολεία είναι αυτά που φαίνονται στις φωτογραφίες και έχουν υποστεί τον βανδαλισμό. Σημασία έχει να τα προστατεύουμε, αλλάζοντας όλοι και όλες την αντίληψη μας για τον δημόσιο χώρο, να τον αγαπήσουμε γιατί είναι δικός μας.

Πηγή: e-peiraias.gr