Ευθείες απειλές για…εκκαθάριση στη δημόσια διοίκηση της χώρας, φέρεται να εκτόξευσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως αναφέρουν τα parapolitika.gr, τα οποία φιλοξενούν το αντίστοιχο ηχητικό ντοκουμέντο, ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο, αφήνει να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που το κόμμα επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας, δεν θα αφήσει μηχανισμούς στη δημόσια διοίκηση να εμποδίζουν τις κυβερνητικές επιλογές.

«Χρειάζονται συγκεκριμένες και πολύ τολμηρές παρεμβάσεις έτσι ώστε να σπάσουν αυτά τα δίκτυα εξουσίας στο εσωτερικό του ελληνικού διοικητικού μηχανισμού. Εκεί που πρέπει να πούμε ότι και εξαιτίας, ας πούμε, των πιέσεων των μνημονιακών και εξαιτίας των ειδικών καταστάσεων της περιόδου 2015-2019 δεν κάναμε όλα όσα θα θέλαμε να έχουμε κάνει», λέει ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το ηχητικό που δημοσιεύουν τα parapolitika.gr.

«Νομίζω ότι επιτρέψαμε σε μεγάλο βαθμό ή ανεχθήκαμε πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν πολιτικές επιλογές, να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και ετούτο νομίζω ότι το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας. Είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος, τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν», πρόσθεσε.

Το επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο:

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση. «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση. Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτει τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά το σάλο που προκλήθηκε έσπευσε να διαψεύσει όσα φέρεται να υποστήριξε στο επίμαχο ηχητικό ντοκουμέντο, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για “φθηνούς αντιπερισπασμούς”, ενώ στρέφει τα βέλη του και προς δημοσιογράφους.

Όπως υποστηρίζει, το εν λόγω ηχητικό ήταν δημόσια τοποθέτηση σε ανοιχτή εκδήλωση,παρουσία και των Δημάρχων Ανατολικής Αττικής.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι “εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων”, ενώ επισημαίνει ότι αυτό που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφοντας στη διακυβέρνηση, θα είναι “η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Πηγή: e-peiraias.gr