Κατά την έναρξη της τοποθέτησης του στη συζήτηση του νομοσχεδίου, “Κύρωση Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ” και συναφείς διατάξεις” ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας και στη λανθασμένη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση.

Την ώρα της παρέμβασης του κυρίου Τσίπρα μπήκε στην αίθουσα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Η υποδοχή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν ιδιαιτέρως «θερμή», αφού έσπευσε να σχολιάσει «Ήρθε ο νονός, πάντα άξιος», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ανορθόγραφο παλιόχαρτο» τη βεβαίωση του κ. Γεωργιάδη, ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να απαντήσει αν το συγκεκριμένο χαρτί είναι «αληθές ή πλαστό». Στην περίπτωση που είναι πλαστό, όπως τόνισε, ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να παραιτηθεί.

Επικαλέστηκε μάλιστα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργιάδης βάφτισε το παιδί του Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων λέγοντας ότι εάν ισχύει κάτι τέτοιο δημιουργείται ένα μείζον ζήτημα καθώς ο Υπουργός Ανάπτυξης έχει στην αρμοδιότητά του τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε τις αντιδράσεις του κ. Γεωργιάδη λέγοντας: “Νομίζετε ότι η Βουλή είναι τηλεπαράθυρο χαμηλού επιπέδου. Θα δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Θα αποδείξετε ότι δεν πλαστογραφήσατε έγγραφα. Θα αποδείξετε ότι δεν παραβιάσατε τα μέτρα. Θα σας κρίνουν οι ψηφοφόροι, διότι είσαστε από άλλη γκάμα, έχετε κάτι ξεχωριστό, είστε κυβερνητικά στελέχη”.

«Το πιστοποιητικό δεν είναι πλαστό» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας πως αν ήταν τότε θα είχε παραιτηθεί όχι μόνο από Yπουργός αλλά και από Bουλευτής.

Κατέκρινε, μάλιστα, την επιλογή Τσίπρα να φύγει από την αίθουσα της ολομέλειας και να μην περιμένει να ακούσει την απάντηση στις επί προσωπικού προσβολές. Όπως είπε «είναι ζήτημα αστικής ευγένειας που μάλλον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμαθε από τους γονείς του».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι η ειδική άδεια για τη βάπτιση του 21ος μηνών παιδιού, δόθηκε στους γονείς του χωρίς καμία δική του εμπλοκή και για λόγους που δεν μπορεί να αποκαλύψει.

«Αλλά έξυπνοι άνθρωποι είστε. Ποιοί μπορεί να είναι οι ειδικοί λόγοι;», τόνισε και πρόσθεσε ότι στην πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να χάνεται η ανθρωπιά.

«Δεν θα γίνουμε γουρούνια γιατί θέλει να μας ρίξει στην λάσπη ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την κατ’ εξαίρεση άδεια ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχουν δοθεί συνολικά 10 τέτοια έγγραφα επικαλούμενος τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ο ίδιος είπε ότι δεν παρενέβη και ούτε είχε και κανένα όφελος να το πράξει.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρασύρει την κοινωνία στο βόθρο πληρώνοντας bots στο twitter, κάνοντας μείζον θέμα ένα τροχαίο δυστύχημα και ευχήθηκε κανείς να μην έχει λόγους για να λάβει ειδική άδεια.

«Προσπαθείτε να παρασύρετε όλη την Ελλάδα σε αυτό τον βόθρο που έχετε αποφασίσει να κάνετε την Ελλάδα για να χτυπήσετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ντροπή σας! Τελικά δεν είναι ένας ο Πολάκης, είστε όλοι Πολάκηδες στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: e-peiraias.gr