Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού και των κρίσιμων μαρτυριών από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές προκειμένου να πέσει φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη την περασμένη Παρασκευή το τραγικό δυστύχημα έξω από τη Βουλή που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του 23χρονου Ιάσονα.

Στο μεταξύ το βράδυ της Τρίτης εξειδικευμένες ομάδες ιατρών από το «Λαϊκό» και το «Ωνάσειο» ανέλαβαν την αφαίρεση ζωτικών οργάνων του νεαρού. Η οικογένειά του αντιλαμβανόμενη το μη αναστρέψιμο της κατάστασης, με γενναιότητα και υψηλό αίσθημα ανθρωπισμού, είχε αποφασίσει εξαρχής να δωρίσει τα όργανά του, δίνοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Ήδη, μάλιστα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία μεταμόσχευσης της καρδιάς και των νεφρών του.

«Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν» είχε δηλώσει η μητέρα του τις προηγούμενες μέρες όταν διαπιστώθηκε ότι ο γιός της ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, o οδηγός του υπηρεσιακού ΙΧ που έχει τεθεί στην ασφάλεια της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας ώστε να εισέλθει στην Βουλή. Με βάση τις διαδικασίες που έχει ορίσει η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία η είσοδος του κοινοβουλίου επί της Β. Σοφίας χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα που φέρουν υπουργούς ή βουλευτές. Με δεδομένο ότι εκείνη την στιγμή ο οδηγός δεν συνόδευε την κα Μπακογιάννη, όφειλε να μπει στην Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας. Παρά ταύτα, φαίνεται ότι το υπηρεσιακό όχημα έστριψε αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα χωρίς ηχητικό σήμα και δίχως να υπάρχει τροχονόμος να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο, ο άτυχος άνδρας ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι.

ΕΔΕ σε τροχονόμο για ανάρμοστη συμπεριφορά προς πολίτη

Εκτός υπηρεσίας τέθηκε με εντολή του αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ο τροχονόμος που φαίνεται σε βίντεο να μιλά απρεπώς σε διανομέα- αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου δυστυχήματος.

Ο τροχονόμος ακούγεται στο βίντεο να μιλάει απρεπώς στον διανομέα, ο οποίος προσπαθεί να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι ακριβώς συνέβη.

Για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ, για ανάρμοστη συμπεριφορά προς πολίτη. Για όσο διαρκεί η ΕΔΕ θα είναι εκτός τροχαίας και θα μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα.

Πηγή: e-peiraias.gr