Απαλλαγή ενοικίων 100% προβλέπει ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και τον Απρίλιο για κλειστές επιχειρήσεις σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA.

Η απαλλαγή αφορά τις περίπου 200.000 πληττόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, τις μεταφορές και τα γυμναστήρια.

Συγκεκριμένα:

-Η αποζημίωση των ιδιοκτητών- φυσικών προσώπων που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε επιχειρήσεις που δε θα καταβάλουν ενοίκιο, θα είναι το 80% της απώλειας του ενοικίου.

-Για τις πληττόμενες ( αλλά όχι κλειστές) επιχειρήσεις, θα ισχύσει απαλλαγή από την καταβολή του 40% του μηνιαίου ενοικίου. Η απαλλαγή θα ισχύει και για τα ενοίκια κύριας κατοικίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων, καθώς επίσης και για τα ενοίκια φοιτητικής στέγης των τέκνων των εργαζομένων αυτών.

– Αποζημίωση των ιδιοκτητών που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε πληττόμενες επιχειρήσεις ἠ στους εργαζομένους των επιχειρήσεων αυτών, οι οποίοι είναι σε αναστολή συμβάσεων εργασίας. Οι αποζημιώσεις θα αντιστοιχούν στο 50% των εισοδηματικών απωλειών. Ουσιαστικά θα ισοδυναμούν με το 20% των συμφωνηθέντων ενοικίων για το μήνα Απρίλιο.

Είναι πιθανό οι παραπάνω ρυθμίσεις να επεκταθούν και το Μάιο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές μετά το άνοιγμα της οικονομίας.

Πηγή: e-peiraias.gr