Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου,μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής» έκανε λόγο για καταπάτηση των δικαιωμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα και ζήτησε από την κυβέρνηση να αποδείξει ότι η ελληνική πολιτεία είναι κράτος δικαίου.

«Συζητούμε ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο την ώρα που τα δικαιώματα κρατουμένων καταπατούνται. Τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα καταπατούνται . Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει. Να σεβαστεί η κυβέρνηση τους νόμους και να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι κράτος δικαίου», είπε η κ. Φωτίου.

Σε όσα είπε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό.

«Η @TheanoFotiou ως εισηγήτρια του @syriza_gr κάλεσε τη @neademokratia να ικανοποιήσει τα αιτήματα του #κουφοντινα. Ο @syriza_gr πληρεξούσιος δικηγόρος του πολυισοβίτη. Ο κρατούμενος θα εκτίσει την ποινή του όπως ο νόμος ορίζει και όχι όπως ο ίδιος και οι οπαδοί του ζητούν», έγραψε ο κ. Πλεύρης.

Η κυρία Φωτίου αναφέρθηκε και στα θέματα τις επικαιρότητας λέγοντας πως «Αυτές τις ημέρες ζήσαμε την αποτυχία του επιτελικού κράτους που χάθηκε κάτω από το χιόνι σε μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία» και ότι «η κορυφή της ελληνικής πολυκατοικίας, ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός δηλώνουν εξαπατημένοι από τον άνθρωπο που διόρισαν. Επί 3 εβδομάδες με την σιωπή τους σηματοδοτούν έμπρακτη συγκάλυψη».

Πηγή: e-peiraias.gr