Ενημερώθηκε το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο είναι ανελκυσμένο για διενέργεια ετήσιας επιθεώρησης σε πλωτή δεξαμενή Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος, για περιορισμένης έκτασης θαλάσσια ρύπανση από λιπαντικά που διέρρευσαν από το πλοίο.

Άμεσα, στην περιοχή έσπευσε κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Περάματος, όπου κατόπιν ελέγχου στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ των δεξαμενών και του προβλήτα, διαπιστώθηκε ρύπανση αποτελούμενη από διάσπαρτα λιπαντικά, έκτασης περίπου δεκαπέντε τ.μ. (15 τ.μ.).

Στη συνέχεια τέθηκε σε εφαρμογή τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης. Επίσης, ιδιωτική εταιρεία, κατόπιν ανάθεσης από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ανέλαβε τη λήψη μέτρων προστασίας της θαλάσσιας περιοχής και τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για τον περιορισμό της ρύπανσης. Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκαν απορροφητικά υλικά και λοιπός αντιρρυπαντικός εξοπλισμός για την αντιμετώπιση της με τη συνδρομή δυο (02) ειδικών σκαφών, μιας βοηθητικής λέμβου και ενός αντιρρυπαντικού περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι ως άνω εργασίες απορρύπανσης περατώθηκαν επιτυχώς.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Περάματος.

Πηγή: e-peiraias.gr