Στην Παγόδα, στην Αριστείδου, στο Μετρό, στην Κολοκοτρώνη

Τέσσερα νέα ξενοδοχειακά projects στον Πειραιά. Το νέο ξενοδοχείο στην Παγόδα, το νέο Moxy στην Αριστείδου, το νέο ξενοδοχείο στο Σταθμό Μετρό του Πειραιά και αυτό στην Κολοκοτρώνη.

Με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας από το λιμάνι του Πειραιά, έχει δοθεί σημαντική ώθηση και στην ξενοδοχειακή αγορά γύρω από αυτό, με 4 νέα ξενοδοχειακά projects να βρίσκονται στα σκαριά εκεί.
‼️

Το νέο ξενοδοχείο στην Παγόδα
Μπορεί τα σχέδια για πολυτελές ξενοδοχείο στη γνωστή ως “Παγόδα” στο λιμάνι του Πειραιά να μην έχουν προχωρήσει ποτέ, ωστόσο η περιοχή της κρουαζιέρας στο λιμάνι έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, εξ ου και το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων που βρίσκεται στα σκαριά σε γνωστό κτίριο της Ακτής Μιαούλη.
Το κτίριο στέγαζε για δεκαετίες τη γνωστή ακτοπλοϊκή εταιρεία Ηπειρωτική (Epirotiki Lines) και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την “Παγόδα” και σε απόσταση αναπνοής από τον προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.
Με την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ για ανάπτυξη νέου ξενοδοχείου στο κτίριο της Ακτής Μιαούλη 87.
Το νέο ξενοδοχείο θα είναι 4 αστέρων, με δυναμικότητα 107 δωματίων και 221 κλινών.
Η εταιρεία θα λάβει επιχορήγηση 2,2 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου (επί συνολικής επένδυσης 7,9 εκ. ευρώ περίπου).‼️

Το νέο Moxy στην Αριστείδου
Δύο ιστορικά κτίρια στο κέντρο του Πειραιά σχεδιάζονται να μετατραπούν σε 4άστερο ξενοδοχείο Moxy της αλυσίδας Marriott (όπως το νέο Moxy στο Σαρόγλειο Μέγαρο στην Ομόνοια).
Κατασκευάστηκαν το 1965 και στέγαζαν εγκαταστάσεις της ιστορικής ποτοποιίας ΜΕΤΑΞΑ ενώ είχαν ουσιαστικά ενωθεί λειτουργικά. Τα τελευταία χρόνια η ιδιοκτήτρια εταιρεία τους, ΜΕΚΤΗΜΑ ΑΕ, ενοικίαζε ανάλογα με την ζήτηση τμήματα ή και ολόκληρους ορόφους των κτιρίων, ως γραφεία, καταστήματα ή αποθηκευτικούς χώρους.
Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Αριστείδου 16-18, σε στρατηγική θέση, πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν την μετατροπή των κτιρίων, συνολικής επιφάνειας 3.799 τ.μ., σε ξενοδοχείο 100 δωματίων (200 κλινών) περίπου.
Το κόστος της επένδυσης είχε υπολογιστεί σε 7 εκ. ευρώ και φορέας της επένδυσης εμφανίζεται η Porto Leone Piraeus Hotel.
Το έργο, έχει ήδη εγκριθεί από το Δήμο Πειραιά ενώ το 2020 ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, είχε αποκαλύψει κατά την παρουσίαση της ανάπλασης Piraeus Port Plaza ότι το κτίριο της Αριστείδου θα μετατραπεί σε ξενοδοχείο Moxy.‼️

Νέο ξενοδοχείο στο Σταθμό Μετρό του Πειραιά
Ένα νέο ξενοδοχειακό πρότζεκτ ακριβώς στην πλατεία δίπλα από το Σταθμό του Μετρό στον Πειραιά βρίσκεται στα σκαριά.
Αφορά τη δημιουργία νέου ξενοδοχείο στην οδό Λουδοβίκου 6.
Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία ΣΙΟΚΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.
Μάλιστα, πρόσφατα η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Πειραιά χορήγησε την άδεια για τα έργα, που αφορούν την αλλαγή χρήσης τμήματος του κτιρίου στην οδό Λουδοβίκου και την αλλαγή των όψεών του.‼️

Νέο ξενοδοχείο στην Κολοκοτρώνη
Το νέο boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων θα δημιουργηθεί σε ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νοταρά, Κολοκοτρώνη και Ελευθερίου Βενιζέλου, σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι αλλά και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Το ακίνητο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο.
Η δυναμικότητα του νέου ξενοδοχείου θα είναι 30 δωμάτια και οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα !

Πηγή: e-peiraias.gr