Ορόσημο για νέα χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία φαίνεται πως αποτελούν ο άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου και η απελευθέρωση των διαπεριφεριακών μετακινήσεων.

Ήδη, η αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις έχει ξεκινήσει.

«Με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS», είπε – μιλώντας στον Σκάι – ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων θα απελευθερωθούμε από το SMS».

Μετακινήσεις από νομό σε νομό χωρίς διάκριση σε εμβολιασμένους
Ελεύθερες για όλους τους πολίτες θα είναι οι μετακινήσεις εκτός νομού, που θα επιτραπούν από τις 15 Μαΐου, αφού ο κ. Γεραπετρίτης διέψευσε τα σενάρια για διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη.

Παράλληλα, έδωσε τέλος και στα σενάρια της χρήσης self test για να μπορεί κάποιος να κάνει υπερτοπικές μετακινήσεις. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, το πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες.

Έρχεται το τέλος του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας
Στο τραπέζι ήδη βρίσκεται και η σταδιακή απελευθέρωση του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επεκταθεί έως τα μεσάνυχτα (00.00) ή και έως τη 01.00, με στόχο σύντομα να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση, δηλαδή να κινούμαστε ελεύθερα ολόκληρο το 24ωρο.

«Το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά. Σε πρώτη φάση  η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00, μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά. Στη συνέχεια, εάν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, λέγοντας πως για ένα διάστημα ακόμη θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και αποστασιοποιημένοι. 

Πηγή: e-peiraias.gr