Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν σήμερα ο 30χρονος με το παρατσούκλι «Ινδιάνος» που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και φέρεται να έριξε τον 27χρονο αστυνομικό από τη μηχανή του κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Τρίτη, καθώς και έξι ακόμα άτομα.

Κατάθεση στην ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία των επεισοδίων της Νέας Σμύρνης και του άγριου ξυλοδαρμού του 27χρονου ειδικού φρουρού έδωσε και ο πρώην κουνιάδος του 30χρονου Ελληνοιρακικού με το παρατσούκλι «Ινδιάνος» που φέρεται να είναι εκείνος που έριξε στο έδαφος τον αστυνομικό.

Ενώπιον της ανακρίτριας ο μάρτυρας σχεδόν ανασκεύασε τα όσα είχε καταθέσει προανακριτικά σχετικά με την παρουσία του 30χρονου στο σημείο των επεισοδίων, καθώς σήμερα υποστήριξε ότι τελικά δεν είδε τον κατηγορούμενο να χτυπά τον αστυνομικό, αλλά ότι απλά ήταν στα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε στην ανακρίτρια:

«Του είπα ‘μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς και μου απαντάει γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους; και εγώ του απάντησα ‘ναι’ και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει ‘έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια’ και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν.

Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό».

ΕΡ. Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;

ΑΠ. Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.
Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη…Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του….Τέλος να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους.

Πηγή: e-peiraias.gr