Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Σύρου, καθώς σύμφωνα με το syropress.gr ένας 60χρονος άνδρας έκανε την Παρασκευή το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και λίγη ώρα μετά επιστρέφοντας στο σπίτι του κατέρρευσε.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, κρίθηκε όμως επιβεβλημένη η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον ο 60χρονος άνδρας δεν έχει συνέλθει ακόμα.

“Θα τα πούμε σε δεύτερο χρόνο παρακαλώ γιατί ο πατέρας μου δεν έχει συνέλθει ακόμα, έχουμε πέσει και πάνω στον covid κ εγώ είμαι μόνη μου μαζί του γιατί δεν μπορούσαμε να μείνουμε κ οι δύο..”

Σύμφωνα με άλλη πηγή, του οικείου περιβάλλοντός του, σε 24 ώρες θα μπορούν με μεγαλύτερη σιγουριά να γνωρίζουν για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μιας που σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος.

“Σε 24 ώρες θα ξέρουμε. Στην αρχή δεν κουνούσε τίποτα , στη συνέχεια λίγο το χέρι και μιλάει σπαστά..”

Πώς άρχισαν όλα

Στις 10:30  περίπου το πρωί της Παρασκευής, ο 60χρονος πραγματοποίησε το εμβόλιο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού και παρέμεινε σχεδόν όλο τον προβλεπόμενο χρόνο στο κέντρο. Στη συνέχεια έφυγε οδηγώντας τη μηχανή του προς την οικεία του στην περιοχή Ντελαγκράτσια.

“Ευτυχώς που δεν τον έπιασε στην οδήγηση αυτό. Μόλις μπήκε μέσα, πήγε να κάνει έναν καφέ και κατέρρευσε. Ευτυχώς βρισκόταν εκεί  η σύζυγος του  και κάλεσε βοήθεια. Ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαρύ εγκεφαλικό- ισχαιμικό κι όχι αιμορραγικό σύμφωνα με την αξονική που έγινε. Το ισχαιμικό δημιουργείται από θρόμβους. Και το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κατηγορηθεί ότι δημιουργεί θρόμβους. Εμείς δεν είμαστε γιατροί αλλά  συνδυάζουμε τα γεγονότα. “, είναι τα λόγια κοντινού του προσώπου που δε δίστασε όπως είναι λογικό να συνδυάσει τα δύο γεγονότα . Εμβολίου και άμεσου εγκεφαλικού.

Για το συμβάν έγινε αναφορά στο τμήμα Φαρμακοεπαγρυπνησης του ΕΟΦ ώστε να διερευνηθεί αν έχει σχέση με το εμβόλιο που είχε χορηγηθεί.

Πηγή: e-peiraias.gr