Δριμεία κριτική ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στην οποία οι ειδικοί εισηγήθηκαν αναστολή ανοίγματος του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απουσία σχεδίου στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα την καλεί να παρουσιάσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα. Παράλληλα ,όπως υποστηρίζει, η Κυβέρνηση δεν ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά «τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Χθες το μεσημέρι ο κ Μητσοτάκης εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και προσπαθούσε να πείσει πως έχει σχέδιο.

Το βράδυ η επιστημονική Επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες.

Δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης.

Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα.

Να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα».

Πηγή: e-peiraias.gr