Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο σκηνοθέτης συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, όπως έγινε γνωστό γύρω στις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα, στις 15:45, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ, αυτοβούλως, συνοδεία του δικηγόρου του, όπου και ενημερώθηκε ότι δεν είχε εκδοθεί τότε ένταλμα σε βάρος του, με αποτέλεσμα να φύγει.

Οι δυο εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος, δούλεψαν υπό άκρα μυστικότητα ώστε να συλλέξουν τα απαιτούμενα στοιχεία  και να ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος ανηλίκου κατά συρροή. Η δίωξη σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει δυο περιπτώσεις βιασμού και συγκεκριμένα :

-Τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για βιασμό που φέρεται να τελέστηκε το 2010, σε βάρος (τότε) 14χρονου προσώπου, που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα του σκηνοθέτη ενώ πήγαινε στη Β’ Γυμνασίου

-Την καταγγελία για τον βιασμό ενός ακόμα προσώπου, το οποίο προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του ηθοποιού για πράξη που έχει παραγραφεί. Πρόκειται για τη μήνυση του Βασίλη Κ., ο οποίος κλήθηκε από τον εισαγγελέα και φέρεται να υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη την τελευταία εξαετία.

Πρόκειται,επομένως ,για μη παραγεγραμμένα αδικήματα.

Σοβαρά στοιχεία φέρεται να κατέθεσε χθες και γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε μέχρι το 2017 στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και γνώριζε τη δράση του.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στην αρμόδια ανακρίτρια όπως δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Νίκος Γεωργουλέας, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται υπό κράτηση. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Γεωργουλέας, ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του.

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Πηγή: e-peiraias.gr