Μια μεγάλη παρέμβαση για τον εξωραϊσμό και τη λειτουργική αναβάθμιση στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Νεκροταφείου «Η Ανάσταση», πραγματοποίησε  αυτές τις ημέρες ο  Δήμος Πειραιά.

Φυτεύσεις δένδρων, φυτών και λουλουδιών, τοποθέτηση χλοοτάπητα, εγκατάσταση αυτόματου συστήματος ποτίσματος και αναπλάσεις πρασίνου  είναι ορισμένες μόνο από τις εργασίες που υλοποίησε  η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου.

Το κοιμητήριο της Ανάστασης κατά την ολοκλήρωση των εργασιών, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα Αντωνία Καρακατσάνη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Το νεκροταφείο της Ανάστασης είναι ένα σημαντικό τοπόσημο για την πόλη μας, το οποίο διαθέτει σπουδαία ταφικά μνημεία και μοναδικά γλυπτά. Είναι σημαντικό λοιπόν, να διατηρείται ο περιβάλλοντας χώρος του ιστορικού μας κοιμητηρίου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για τον λόγο αυτόν πραγματοποιήθηκε, αυτές τις ημέρες, μια ακόμα μεγάλη δράση εξωραϊσμού από την υπηρεσία Πρασίνου και πλέον είναι πιο καθαρό, αισθητικά αναβαθμισμένο και με περισσότερο πράσινο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Αντωνία Καρακατσάνη,  τον  Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρη Καψοκόλη, καθώς και τους εργαζόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν, σε έναν δύσκολο και απαιτητικό τομέα, όπως είναι αυτός του πρασίνου. Επιθυμία μας είναι να αναδείξουμε περαιτέρω το σημαντικό αυτό κοιμητήριο, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης μας».

Θεατής ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Την ώρα που οι εργασίες στον χώρο του Νεκροταφείου της Ανάστασης συνεχίζονται αδιάκοπα ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας παραμένει θεατής.

Ο χώρος μπορεί να ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πειραιά αλλά χωροταξικά ανήκει στο Κερατσίνι. Επίσης όταν δημιουργήθηκε το Νεκροταφείο του Σχιστού η συμφωνία ήταν να κλείσει το Νεκροταφείο της Ανάστασης και μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου και αθλητισμού.

Το 2019 όμως λίγο πριν τις εκλογές ο Δήμος Πειραιά άλλαξε πάλι την χρήση γης και το έκανε πάλι χώρος Κοιμητηρίου.

Από τότε υπήρξαν παρατηρήσεις και δημοσιεύματα αλλά ο Χρήστος Βρεττάκος δίνοντας εξετάσεις καλής πίστης στον Δήμο Πειραιά και τον Γιάννη Μώραλη δεν αγγίζει το θέμα.

Είναι διαχρονικό αίτημα των κατοίκων του Κερατσινίου και της Ευγένειας αυτός ο χώρος να αποδοθεί στους κατοίκους του.

Θα μιλήσει άραγε κανείς;

Πηγή: e-peiraias.gr