Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα ο αποκλεισμός του ΣΜΑ στο Σχιστό. Εκπρόσωποι από τις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου μαζί με εκπροσώπους από διάφορες συλλογικότητες της πόλης, για μία ακόμη φορά βροντοφώναξαν:

  • Καμία μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με οποιαδήποτε μορφή στο Σχιστό.
  • ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων
  • Κανένας νέος σταθμός Μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό.
  • Διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς καμία ΣΔΙΤ

 Στη συγκέντρωση έφτασαν με αυτοκινητοπορεία εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από τη Δυτική Αττική που προηγουμένως είχαν κλείσει τη χωματερή της Φυλής.

 Όλοι μαζί με αυτοκίνητα, πέρασαν από τις γειτονιές της πόλης στέλνοντας το μήνυμα ότι η Φυλή και το Σχιστό δεν θα παραμείνουν η πίσω αυλή της Αττικής. Η κινητοποίηση έδωσε ένα δυνατό μήνυμα ότι «η Φυλή και το Σχιστό δεν θα συνεχίσουν να είναι οι σκουπιδότοποι όλης της Αττικής».

 Σκοπός αυτής της συγκέντρωσης ήταν, όπως τονίστηκε, η Κυβέρνηση και η Περιφέρεια να ακούσει τη φωνή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και του Δυτικού Πειραιά και να σταματήσει τώρα την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων.

 Στο διήμερο των κινητοποιήσεων συμμετείχαν: Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές της Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη και Τρύφωνα Αλεξιάδη. Αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ με τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του κινήματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τη βουλευτή της Β’ Πειραιά Διαμαντώ Μανωλάκου.

Πηγή: e-peiraias.gr