Λίγο πριν τη λήξη της θητείας του, στις 20 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump και ο αντιπρόεδρος Mike Ρence συναντήθηκαν στο γραφείο του Λευκού Οίκου για πρώτη φορά μετά την εισβολή στο καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη. Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι δύο άντρες είχαν μία <<καλή συζήτηση>>.

Φαίνεται ο Donald Trump δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί του αξιώματος του μέχρι τη λήξη της θητείας του στις 20 Ιανουαρίου, όποτε και ορκίζεται ο νέος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Ο Αντιπρόεδρος από την άλλη δεν εξέφρασε καμία πρόθεση να επικαλεστεί την 25η τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος που προβλέπει την απάλλαξη του αμερικανού προέδρου από τα καθήκοντά του.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σε αυτήν την περίπτωση η Νάνσι Νελόσι (πρόεδρος της Βουλης των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ), έχει εκφράσει την πρόθεση της να καθαιρέσει τον αμερικανό πρόεδρο με πρόταση μομφής η οποία θα κατατεθεί στο Κογκρέσο.

Παρά την φαινομενική πίστη που φαίνεται ακόμα να δηλώνει ο αμερικανός αντιπρόεδρος, << παράκουσε>> την άτυπη εντολή του Trump να εναντιωθεί στην επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

Ακόμα, οι δύο άντρες υποστήριξαν πως το πλήθος που εισέβαλλε στο καπιτώλιο, ουδεμία σχέση έχει με τους υποστηρικτές του και με το κίνημα “Κάντε την Αμέρική Σπουδαία Ξανά” (Make America Great Again). Τα γεγονότα φαίνεται όμως να τους διαψεύδουν, εφόσον η πορεία, και μετέπειτα έφοδος, ξεκίνησε ακριβώς μετά την παρακίνηση Τραμπ στους οπαδούς του να “ εμποδίσουν την κλοπή” των εκλογών (“stop the steal”) σε ομιλία του.

Πηγή: e-peiraias.gr