Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιον Όρος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύθηκαν τουλάχιστον 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, όλα σε μοναχούς Ιερών Μονών της χερσονήσου του Άθω.

Ο Αρίστος Κασμίρογλου, υποδιοικητής του Αγίου Όρους εξηγεί μιλώντας στο makthes.gr ότι τα 20 κρούσματα εντοπίστηκαν στις Ιερές Μονές Νέας Σκήτης, Παντοκράτορος και Καρυών και στη μονή Αγίας Αννας.

Μέχρι στιγμής όλα τα περιστατικά είναι διαχειρίσιμα, εκτός από ένα, το οποίο έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 62χρονο μοναχό ο οποίος χρειάστηκε να διασωληνωθεί και η κατάστασή του θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή.

Υπενθυμίζεται ότι στο Άγιον Όρος έχει ξεκινήσει η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού και το τρέχον διάστημα θεωρείται κρίσιμο, ώστε να επιτευχθεί ανοσία στον τοπικό πληθυσμό. 

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί από τους μοναχούς και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά την Παρασκευή, ενημερώνει ο κ. Κασμίρογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες παρότι οι μονές δε δέχονταν προσκυνητές, φαίνεται ότι κάποιοι μοναχοί που βγήκαν εκτός των ορίων του Αγίου Όρους για δουλειές έφεραν τον ιό.

Πηγή: e-peiraias.gr