Μεγάλη συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στον προαύλιο χώρο του Ογκολογικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά».

Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην πτέρυγα covid που έχει δημιουργηθεί στον έκτο όροφο του νοσοκομείου, αφενός λόγω της φύσης των ογκολογικών περιστατικών που χαρακτηρίζεται από χαμηλό ανοσοποιητικό και αφετέρου λόγω της έντονης κόπωσης του υπάρχοντος προσωπικού, το οποίο παλεύει με «νύχια και με δόντια» να ανταπεξέλθει στον αυξημένο όγκο περιστατικών.

Επίσης, διαμαρτύρονται για τις φοβερές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε μια περίοδο που η πανδημία έχει κυριολεκτικά «λυγίσει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ακόμα κλινική του νοσοκομείου πρόκειται να μετατραπεί σε κλινική covid. Πρόκειται για τη Β΄ Παθολογική Ογκολογική, η οποία βρίσκεται στον έβδομο όροφο και δε διαθέτει την ανάλογη υποδομή.

Ήδη έχουν κλείσει χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία (παθολογικά & χειρουργικά) , καθώς και κλινικές (η αιματολογική και μία ογκολογική) με τη διοίκηση του νοσοκομείου να προσπαθεί χωρίς επαρκές προσωπικό και τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις, να ανοίξει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ως ΜΕΘ γενικών περιστατικών.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στο νοσοκομείο έχουν φτάσει πλέον τα 42, εκ των οποίων τα 11 είχαν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

«Έχουν αυξηθεί τα κρούσματα και πάνε προς τα 30, σε όλες τις ειδικότητες και έχουμε και 12 ασθενείς» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Θωμάς Κατσικάρος πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου «Μεταξά» ,επισημαίνοντας ότι αναμένονται και άλλα αποτελέσματα.

«Από τα κρούσματα που έχουμε, οι 11 είναι εμβολιασμένοι (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό) και με τη δεύτερη δόση» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διασπορά ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και ασθενείς. Φέρνοντας χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Κατσικάρος είπε ότι «έγινε χειρουργείο σε ασθενή με τεστ αρνητικό. Στη πορεία βγήκε θετικός και δυο νοσηλεύτριες μετά τον έλεγχο βγήκαν θετικές ενώ ήταν εμβολιασμένες».

Την ίδια ώρα προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός ότι μόλις το 55% των εργαζομένων του συγκεκριμένου νοσοκομείου έχει εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Πηγή: e-peiraias.gr