«Με αισθήματα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης, τελούμε σήμερα την κηδεία ενός ακόμα παλικαριού μας. Αποχαιρετούμε τον αείμνηστο συνάδελφο Ζαφειρόπουλο Ιωάννη στο ιδιαίτερο ταξίδι του προς την αθανασία. Σύσσωμη η πυροσβεστική οικογένεια θρηνεί για την απροσδόκητη και αιφνιδιαστική απώλειά του, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στα 46 του χρόνια. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, αγωνίστηκε σαν ήρωας στην πρώτη γραμμή με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.

Ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, θέλω να εκφράσω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ευχαριστούμε όλοι μας τον Γιάννη για την πολυετή μάχιμη προσφορά του στην Πολιτική Προστασία της χώρας. Ο ζήλος και η ακέραιη συνέπειά του στην διαφύλαξη της ζωής και των αγαθών των πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, καταλείπουν σε όλους εμάς μνήμη γενναιότητας και ηρωισμού».

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1975 και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το έτος 2001. Ήταν έγγαμος με τρία ανήλικα τέκνα και υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης. Απεβίωσε τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της 1ης Φεβρουαρίου 2021 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Σήμερα, ημέρα ταφής του θανόντος, οι σημαίες σε όλες τις Υπηρεσίες του Σώματος θα κυματίζουν μεσίστιες (από την ανατολή έως και τη δύση του ηλίου), ως ένδειξη πένθους.

Πηγή: e-peiraias.gr