Χίλια εννιακόσια εξήντα οκτώ κιλά και τριακόσια γραμμάρια (1.968,300 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εν μέρει υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 54, 51, 39 και 56 ετών για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης και συντονισμένης επιχείρησης των στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και με τη συνδρομή στελεχών της Ομάδας Δίωξης Παράτυπα Εισελθόντων Προσώπων του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερρών, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να μεταβαίνουν απογευματινές ώρες την 23/02/2021 με λέμβο τύπου πλάβα, στα Τουρκικά παράλια, όπου φόρτωσαν ικανή ποσότητα οστράκων την οποία στη συνέχεια μετέφεραν μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελληνική Επικράτεια, στην περιοχή Άη Γιώργη Δέλτα Έβρου. Στη συνέχεια μεταφόρτωσαν τα όστρακα σε δύο (02) Ι.Χ. οχήματα, ενώ μόλις αντελήφθησαν την παρουσία των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής και των Συνοριοφυλάκων, επιβιβάστηκαν στη λέμβο και διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα προς τις εκβολές του ποταμού. Άμεσα τους ακινητοποίησε το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, ενώ η λέμβος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Τα ανωτέρω αλιεύματα, κρίθηκαν ακατάλληλα για την ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά. Επιπροσθέτως, το σκάφος μεταφοράς τους δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής), ενώ δεν έφερε στοιχεία αναγνώρισης στις παρειές του καθώς και ναυτιλιακά έγγραφα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα δύο (02) οχήματα, το σκάφος, καθώς και η εν λόγω ποσότητα οστράκων.

Πηγή: e-peiraias.gr