Από την τσέπη τους φαίνεται πως θα πρέπει να πλήρώσουν τα φαρμακά τους πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου φαίνεται ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα πρέπει να πληρώνουν τα φάρμακα τους καθώς ακόμα δεν υπάρχει καμία απόφαση για την παράταση της ευεργητικής πρόβλεψης για την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων σε πάνω από 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Η πρόβλεψη αυτή λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και ίσχυε από όταν του κόπηκε το ΕΚΑΣ.

Η απόφαση αυτή ανήκει στον Γιάννη Βρούτση.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Ότι με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς οι 606.280 χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν μικτή σύνταξη μέχρι 500 ευρώ θα πληρώνουν την αναγραφόμενη τιμή λιανικής πώλησης για τα φάρμακα που χρειάζονται.

Το θέμα ωστόσο τέθηκε σήμερα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο οποίος μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, το θέμα θα τεθεί άμεσα υπό συζήτηση και τόνισε πως θα βρεθεί λύση.

Τέλος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι και την νέα χρονιά η χαμηλοσυνταξιούχοι θα λαμβάνουν κανονικά τα φάρμακα τους χωρίς κάποια δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχη.

Πηγή: e-peiraias.gr