Στον αέρα έχει τινάξει τις εκλογές της ΕΟΚ και γενικά το Ελληνικό Μπάσκετ η προσωρινή Διοίκηση και ο κύριος Βασιλακόπουλος.

Αφού απέτυχαν να γίνουν κανονικά στην ώρα τους οι εκλογές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αρχαιρεσίες στις 30 Μαϊου στο αγαπημένο πράσινο σπίτι του κυρίου Βασιλακόπουλου, στο γήπεδο της Λεοφώρου. Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι για κάτι τέτοιο δεν έχει ζητήσει ούτε έχει πάρει άδεια. Όπως τόνισε με παρέμβαση του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας, ουδέποτε έχει ζητηθεί ή κατατεθεί αίτημα άδειας διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ουδέποτε έχει κατατεθεί η οποιαδήποτε αίτηση από την ΕΟΚ, μαζί με τα σχετικά και προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή Επιδημιολόγων και ως εκ τούτου «τέτοιες αυθαίρετες και εκτός υγειονομικού πλαισίου και διαδικασίας αδειοδότησης πρωτοβουλίες-συναθροίσεις, εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπονται».

Όπως μαθαίνουμε μετά από μια σειρά προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η προσωρινή διοίκηση, ετοιμάζεται να δοθεί λύση πρωτοδικείου ενώ υπό σκέψεις είναι μήπως η εκλογική διαδικασία γίνει με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Σανίδα σωτηρίας από το Κίνημα Αλλαγής στον…Βασιλακόπουλο

Παρέμβαση έκανε για το θέμα των εκλογών της ΕΟΚ και ο τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής, ένας τομέας που είναι ίσως ο πιο αποτυχημένος του ιστορικού κόμματος. Παρέμβαση – στήριξη στον άνθρωπο που έχει διαλύσει τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Μπάσκετ, το έχει υποβαθμίσει.

Όπως τονίζουν σε μια ανακοίνωση-παρωδία «τόλμησε» ο Αυγενάκης να κατηγορήσει την Ομοσπονδία του Μπάσκετ για συμπαιγνία με την Πρόεδρο της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Δεν νοείται το Κίνημα Αλλαγής να στηρίζει μια διοίκηση που συνεχώς υποβαθμίζει και απαξιώνει το άθλημα, λειτουργεί μονομερώς και εξευτελίζει τους θεσμούς. Με ανθρώπους που βρίσκονται απαγκιστρωμένοι 50 χρόνια στις ίδιες θέσεις. Δεν μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να συντάσσεται τόσο ανοιχτά με ανθρώπους που διχάζουν, λειτουργούν με αδιαφανείς διαδικασίες και δεν εμπνέουν τη νέα γενιά σε ένα άθλημα, το οποίο επί δεκαετίες ήταν το εθνικό μας σπορ.

Υ.Γ.; Ο τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής έχει κάποια επαφή με το άθλημα και αν γνωρίζει τι σχήμα έχει η μπάλα του Μπασκετ;

Υ.Γ.2. Οι ανακοινώσεις αυτές βγαίνουν από την Χαριλάου Τρικούπη ή αν βγαίνουν και αυτές από το γήπεδο της Λεωφόρου ή του ΟΑΚΑ;

Πηγή: e-peiraias.gr