Ο κορυφαίος διαγωνισμός freerunning «Red Bull Art of Motion», πραγματοποιήθηκε χθες στο Μικρολίμανο με τη νέα του πλέον μορφή, μετά και την εμβληματική ανάπλαση που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά, προβάλλοντας παγκοσμίως ένα από τα πιο όμορφα σημεία  της πόλης μας.

Οι 18 καλύτεροι αθλητές και καλύτερες αθλήτριες freerunning από όλον τoν κόσμο παρουσίασαν τα καλύτερα tricks τους, πάνω στα καταστρώματα δύο πανέμορφων ιστιοφόρων σκαφών, προσφέροντας ένα μαγευτικό υπερθέαμα στους θεατές, το οποίο συμπλήρωσαν παραπλέοντα ιστιοπλοϊκά και καταμαράν θεατών.

Ο μεγάλος αυτός αθλητικός θεσμός πραγματοποιήθηκε  με τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).

Το «παρών» έδωσαν  ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς και κα Νόνη Δούνια, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, Αντιδήμαρχοι, Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.ά..

Σημειώνεται,  πως την πρώτη θέση κατέκτησε ο 22χρονος Πολωνός, Krystian Kowalewski, μαγεύοντας κριτές και θεατές με κάποια από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα runs του Red Bull Art of Motion, ενώ η Noa Diorgina από την Ολλανδία έγινε η νέα νικήτρια στην κατηγορία γυναικών.  Στα 16 χρόνια της είναι η νεότερη αθλήτρια που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Οι ανταγωνιστές κρίθηκαν για τη δημιουργικότητα, τη δυσκολία, τη ροή, την εκτέλεση και τη συνολική απόδοση.


Αποτελέσματα Red Bull Art of Motion 2021:

Ανδρική εκδήλωση

  1. Krystian Kowalewski, Πολωνία
  2. Edward Scott, UK
  3. ArchieAroyan, Ρωσία

Γυναικεία εκδήλωση:

  1. NoaDiorgina, Ολλανδία
  2. LilouRuel, Γαλλία
  3. EliseBickley, UK

Ακολουθούν δηλώσεις

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης,  σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Πειραιάς αλλάζει. Η Δημοτική Αρχή  παράγει εξαιρετικό έργο και τη συγχαίρω γι΄ αυτό, καθώς και τον Δήμαρχο προσωπικά με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία στα θέματα αθλητισμού και υποδομών.

Είμαστε εδώ για κάτι πολύ διαφορετικό,  πρωτότυπο και καινοτόμο. Το άθλημα που παρακολουθούμε σήμερα, θα είναι ολυμπιακό στην επόμενη Ολυμπιάδα. Οπότε,  μάς ενδιαφέρει διπλά.

Είναι μια εταιρεία, η οποία αφενός έχει πολύ στενή σχέση  με νεαρές ηλικίες αφετέρου και το άθλημα «ακουμπά» τις πολύ νεαρές ηλικίες. Για εμάς, τους μεγαλύτερους, είναι ένα άθλημα λίγο άγνωστο, παρόλα αυτά είναι πολύ γνωστό στις ηλικίες των παιδιών μας.

Είναι μια πολύ διαφορετική εικόνα και δείχνει τελικά ότι ο αθλητισμός είναι παντού και ο Πειραιάς στην καρδιά όλων».

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Πραγματικά,  είναι πολύ εντυπωσιακό το αθλητικό event που διεξάγεται σήμερα στο Μικρολίμανο, όπως πολύ εντυπωσιακή είναι και η νέα μορφή  που έχει πάρει το Μικρολίμανο.

Είναι πάρα πολύ ευχάριστο τέτοιου είδους διεθνείς διοργανώσεις, να  διεξάγονται στην πόλης μας διότι την αναβαθμίζουν».

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιά κα Νόνη Δούνια, σε δήλωσή της, επεσήμανε:  

«Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα και χαιρόμαστε που   πραγματοποιείται στο Μικρολίμανο. Είναι ένα αθλητικό event που διεξαγόταν τα  τελευταία χρόνια στη Σαντορίνη, στο μαγευτικό της τοπίο. Ωστόσο, θεωρώ ότι και το Μικρολίμανο έχει εξίσου μαγευτικό τοπίο,  ειδικά αυτή  την περίοδο που πραγματοποιείται  η ανάπλασή του.

Είναι πολύ ευχάριστο να γίνονται τέτοιου είδους events  στον Πειραιά, τα οποία προβάλλουν την πόλη μας στο εξωτερικό. Επίσης, χαιρόμαστε πολύ που ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά αναλαμβάνει τέτοιες δράσεις».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το Μικρολίμανο με τη νέα του πλέον μορφή, υποδέχθηκε για πρώτη φορά μια πολύ μεγάλη αθλητική διοργάνωση παγκόσμιας απήχησης, το «Red Bull Art of Motion», σε συνδιοργάνωση με τον Ο.Π.Α.Ν. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα, ιδιαίτερα δημοφιλές στους νέους, το  οποίο διεξαγόταν κάθε καλοκαίρι στη Σαντορίνη και  επέλεξαν να το μεταφέρουν στο Μικρολίμανο λόγω του φυσικού  κάλους, αλλά και της νέας  διαμόρφωσής του, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου, η εμβληματική ανάπλαση του Δήμου Πειραιά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που το μαγευτικό αυτό σημείο της πόλης αναδείχθηκε παγκοσμίως, καθώς αποτελεί ζητούμενο να συμμετέχουμε σε γεγονότα και δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης μας και προβάλλουν σε όλο τον κόσμο τα μαγευτικά της τοπία. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που το Μικρολίμανο  αλλάζει ριζικά όψη και γίνεται μια σύγχρονη, λειτουργική, όμορφη και φιλόξενη περιοχή για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας, κάτι το οποίο  αποτελούσε δέσμευση της Δημοτικής μας Αρχής που έγινε πράξη. Σταθερός μας στόχος είναι να αλλάζουμε  προς το καλύτερο την πόλη μας και με τη μεγάλη αυτή παρέμβαση το Μικρολίμανο θα καταστεί ένας σύγχρονος υπερτοπικός πόλος έλξης, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά».

Πηγή: e-peiraias.gr