Ο Δημήτρης Λιγνάδης μετήχθη νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Ευελπίδων από τη ΓΑΔΑ, φορώντας χειροπέδες και με σκυμμένο το κεφάλι, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, Νίκο Γεωργουλέα.

Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός συνελήφθη σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αφού πρώτα έλαβαν καταθέσεις από σημαντικούς μάρτυρες που έδεσαν τις καταγγελίες που υπήρχαν σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης οδηγήθηκε ενώπιον της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή για το οποίο κατηγορείται, στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα δυο άνδρες.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του κ. Γεωργουλέας χθες, ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι «ένας έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος», ο οποίος «από την πρώτη στιγμή έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των αρχών», ενώ υποστήριξε ότι «αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτουν».

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, έως ότου απολογηθεί.

Πηγή: e-peiraias.gr