Γράφει  η Άννα Καραπέτσα

Στη Βαλτετσίου λέμε καλημέρα..στις παρυφές του λόφου του  Στρέφη ζωντενεύει ένας άλλος κόσμος, που ξαγρυπνά έως αργά για να αποχωριστεί τους κομφορμιστές και τις λάμιες, τους αντισυστημικούς και τους φύσει αιρετικούς. Αυτούς που δεν αφήνουν ίχνη. Το αποτύπωμά τους μαρτυρούν ξεχασμένα παραπεταμένα κουτάκια μπύρας δίπλα από μια καρέκλα σκηνοθέτη..εκεί που μαζεύονται και τα λένε με τις ώρες καλλιτέχνες και μποέμ σουρεαλιστές, μάρτυρες μιας άλλης δημοκρατίας…

Στη Βαλτετσίου έχουν την δική τους omerta..Και όποιοι ανηφορίσουν στο λόφο του Στρέφη και (και στον Εξωστρεφή) θα δούν από ψηλά μια άποψη της άλλης, αγέρωχης Αθήνας και θα περπατήσουν στα κάποτε  νταμάρια που τώρα οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση ..

Το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στον μαγικό μικρόκοσμο της Βαλτετσίου..

Γιατί το δύσκολο είναι να βρεθεί λύση, την ίδια στιγμή που ένας άνθρωπος λιγοψυχά από υπερβολική δόση, αν τον απαθανατίζει ο παντεπόπτης οφθαλμός μιας κάμερας μια δημοκρατία απονευρώνεται..και εν τέλει πεθαίνει επίσης.

Με την απευθείας ανάθεση της ανάπλασης στον τάδε ή δείνα αρχιτέκτονα μιας υποψίας καλλωπισμού της πόλης με αδιαφανείς διαδικασίες που κάθε άλλο παρά ενισχύουν την αυταπόδεικτα και αρκούντως βασανιστικά διαλεκτική (?) σχέση με τον πολίτη ,η ίδια δημοκρατία συρρικνώνεται..και την ίδια ώρα ο φριαξιονισμός στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλά κραττεί.

Λίγο παραπάνω, στα δικαστήρια..άν ανηφορίσει κανείς την Καλλιδρομίου η ίδια δημοκρατία λαβώνεται όταν συρρέουν στην εισαγγελία πλήθος καταγγελιών απόπειρας ή πεπερασμένης ενέργειας σεξουαλικής παρενόχλησης. Η δικονομική έκβαση αυτών παραμένει άγνωστη γιατί το κακούργημα (*βιασμός) παραγράφεται έπειτα από 15 χρόνια και το πλημμέλημα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας αρ. 337 ΠΚ) έπειτα από 5 χρόνια.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ο νεοεκλεγείς πρόεδρος σχεδιάζει να καταθέσει στο Κογκρέσο το σχέδιο “Βuild Back Better” στον απόηχο του New Deal του Ρούζβελτ.

Στην Βαλτετσίου η αχίλλειος πτέρνα των αιρετικών αιμορραγεί, δεν ενστερνίζεται τις διασταλτικά ερμηνευόμενες μεταρρυθμίσεις  αλλά οι συνδαιτημόνες και κάποιοι περαστικοί έχουν την δική τους omerta..

Πηγή: e-peiraias.gr