Συνέντευξη στο thesocialist.gr παραχώρησε ο Σταμάτης Μαλέλης, Διευθυντής Ειδήσεων του MEGA Channel και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Στην ερώτηση για το αν έχουν επιλυθεί τα προβλήματα του παρελθόντος, κάτι το οποίο είχε επισημάνει όταν αποχώρησε από Γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, ανέφερε ότι «Το κόμμα μας είναι στα χέρια μια μικρής ομάδας που αποφασίζει για όλα. Ο απόλυτος συγκεντρωτισμός. Σε τόσο κρίσιμα θέματα οι κεντρικές αποφάσεις παίρνονται χωρίς να ρωτηθούν τα μέλη και τα στελέχη μας».

Επίσης ο κύριος Μαλέλης τόνισε ότι «Κανένα πρόβλημα δεν έχει λυθεί.  Οι πολίτες που πιστεύουν σε μια άλλη πολιτική βρίσκονται περιθωριοποιημένοι και σε απόγνωση. Αντί  το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ να περάσει σε μια επιθετική πολιτική  που να συμβάλει στη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης περιορίζεται σε κούφια τσιτάτα που ικανοποιούν μόνο τους εμπνευστές τους».

Έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Παπανδρέου

Ο Σταμάτης Μαλέλης ρωτήθηκε και για την περιβόητη φράση του Γιώργου Παπανδρέου, που είχε ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις, περί προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας, Όπως τόνισε «Πολύ σωστή η φράση του Γιώργου Παπανδρέου. Υπάρχει αλήθεια στον χώρο της κεντροαριστεράς πολίτης που δεν σκέφτεται την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας»;

Τέλος με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση επισήμανε ότι «Οι “επαναστάσεις” είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Μια μικρή επανάσταση και πολύ πρόσφατη ήταν οι μεταρρυθμίσεις που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου την περίοδο 2009 – 2011.Τέτοιες επαναστάσεις χρειάζονται πολλές και η σημερινή  συντηρητική κυβέρνηση δεν μπορεί να τις κάνει».

Πηγή: e-peiraias.gr