Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σχετικά με την έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων τοο βράδυ της Παρασκευής, ενώ έδωσε και διευκρινίσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Όπως επεσήμανε στη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα εφαρμοστούν κανονικά για τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από σήμερα, όπως ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Στις περιοχές αυτές, ωστόσο, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας, αναστέλλεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι δε θα εφαρμοστεί το click away ή το click inside στις περιοχές αυτές και οι πολίτες θα μπορούν να ψωνίζουν μόνο από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε το άνοιγμα αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από τα mall, τα πολυκαταστήματα και τα outlet. Οι πολίτες θα στέλνουν SMS στο 13032 και θα πρέπει να έχουν απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού.

Η ισχύς του SMS θα είναι τρεις ώρες, στις οποίες ο καταναλωτής θα μπορεί να πηγαίνει σε περισσότερα από ένα ραντεβού για ψώνια, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα υπερβεί το χρονικό αυτό περιθώριο.

Πηγή: e-peiraias.gr