Μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση υπήρξε για την Νάντια Γιαννακοπούλου. Την Παρασκευή 18/12/2020, ανακηρύχθηκε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του πανευρωπαϊκού δικτύου Mercator Dialogue. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής, που στηρίζεται από πολύ σημαντικά think tanks παγκόσμιου κύρους, όπως το German Marshal Fund, το ΕΛΙΑΜΕΠ  κ.α., είναι η διακομματική συνεργασία κοινοβουλευτικών των μελών κρατών πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη. Πρόκειται επομένως για μια ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική διάκριση, επιβράβευση των πρωτοβουλιών στις οποίες έχει πρωτοστατήσει το τελευταίο διάστημα.

Στην τοποθέτησή της, μετά την τιμητική ανάδειξή της σε μέλος της Επιτροπής, η Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμητική ανάδειξή μου σε Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Mercator Dialogue. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις  να συμβάλω στο δίκτυο, να προωθήσω τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των κρατών μελών και να διαμορφώσω στο βαθμό που μου αναλογεί  το πολύ σημαντικό, κοινό μας όραμα για την Ευρώπη.

Ζούμε μια πρωτοφανή κρίση, παγκοσμίως, και οι επόμενες εβδομάδες και μήνες δεν θα είναι εύκολοι. Η προτεραιότητά μας τώρα, είναι να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις επενέργειες  της πανδημίας και να μπορέσουμε να ανακάμψουμε σύντομα.

Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς αυτής κρίσης, τα κοινοβούλια κλήθηκαν με τη σειρά τους να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Οι ψηφιακές τεχνολογίες επιστρατεύτηκαν προκειμένου να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτικό διάλογο  και να ενισχύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες» .  

Στη συνέχεια της τοποθέτησή της, η Βουλευτής έθεσε ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να απασχολήσουν τον ευρωπαϊκό διάλογο και στρατηγική στην παρούσα συγκυρία: την αποτελεσματικότητα των συστημάτων υγείας, την άμεση οικονομική αρωγή ειδικά στους τομείς που βάλλονται περισσότερο, τη διασφάλιση των δημοκρατικών ελευθεριών, την επένδυση στην τεχνολογία και την καινοτομία, την ενίσχυση της εκπαίδευσης, την προστασία των τεχνών και του πολιτισμού.

 Κλείνοντας, η κα Γιαννακοπούλου τόνισε ξανά τη σημασία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας  και της συντονισμένης δράσης μεταξύ των κρατών μελών.  

Μπορείτε να δείτε όλη την ομιλία εδώ:

http://bit.ly/Mercator18122020

Πηγή: e-peiraias.gr