Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της Κυβέρνησης για τη μερική άρση του lockdown, οπότε και πρόκειται να ανοίξει ξανά το λιανεμπόριο.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επιστρατεύει τον αριθμό 13032, όπου οι πολίτες θα στέλνουν SMS για να μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Σε αντίθεση με τα γραπτά μηνύματα στο 13033 το SMS, στο 13032 δεν θα περιλαμβάνει κάποιον κωδικό αλλά μόνο ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας του αποστολέα.

Ωστόσο, όσον αφορά στη διεύθυνση μπαίνει ένας αστερίσκος καθώς όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, η υπηρεσία φαίνεται -προς το παρόν- να λειτουργεί και χωρίς αυτή.

Σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα έχει ο εκάστοτε καταναλωτής για τις αγορές του, αυτό θα είναι τρεις ώρες.

Μάλιστα, θα επιτρέπεται μόνο ένα μήνυμα την ημέρα, καθώς σε προσπάθεια αποστολής δεύτερου μηνύματος η απάντηση που έρχεται από την πλατφόρμα είναι η εξής:

«Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως».

Ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη στα Parapolitika fm, έτοιμη είναι η εφαρμογή με το SMS στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου, στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι «το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από εκεί και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί, θα το δούμε στην πορεία».

«Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη τη χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή», εξήγησε.

Όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας για το άνοιγμα της αγοράς, είπε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να είναι προσεκτικός, ενώ εκτίμησε ότι από τον Απρίλιο και τον Μάιο τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός σε συνέντευξή του σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104.6:

«Όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη της πανδημίας και τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Όπως βλέπετε η πανδημία δεν υποχωρεί. Είναι μια δύσκολη ασθένεια και πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι, δυστυχώς, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα δεν θα υποχωρήσει. Κάνω έκκληση. Καταλαβαίνω τον κόσμο, έχει πιεστεί, δεν αντέχει άλλο, αλλά είμαστε στο τέλος της διαδρομής. Είναι κρίμα».

Επίσης τόνισε: «Είμαι βέβαιος ότι από τα μέσα Απριλίου και μετά θα είμαστε πολύ καλύτερα και από τον Μάιο και μετά πολύ – πολύ καλύτερα, γιατί πια θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικίες 50 και άνω. ‘Αρα, αυτοί που κυρίως μπαίνουν στα νοσοκομεία και προκαλούν πίεση στο σύστημα υγείας, θα έχουν εμβολιαστεί. Η ασθένεια θα υπάρχει, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας θα μειωθεί. ‘Αρα, θα μπορούμε να επιστρέψουμε σε έναν κάποιο βαθμό στην κανονική μας ζωή».

Πηγή: e-peiraias.gr