Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη, όταν ένας 30χρονος Κύπριος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, μετά από δάγκωμα ινδικής κόμπρας, την οποία «φιλοξενούσε» στο διαμέρισμά του στην περιοχή του Ζωγράφου.

Ο 30χρονος σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες προσπάθησε να ταΐσει το ερπετό, με αποτέλεσμα αυτό να τον δαγκώσει στο δείκτη του δεξιού χεριού. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας φιλοξενεί 17 ακόμα φίδια στο διαμέρισμά του, μερικά από τα οποία δηλητηριώδη.

Άμεσα οι φίλοι του 30χρονου τον μετέφεραν στο «Ιπποκράτειο» , όπου και διασωληνώθηκε το βράδυ της Πέμπτης λόγω επιδείνωσης της κατάστασής του. Στη συνέχεια, αργά το βράδυ, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», όπου και παραμένει μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής του χορηγήθηκε το αντίδοτο για το δηλητήριο της ινδικής κόμπρας, το οποίο έφτασε με ιδιωτική πτήση από την Κύπρο καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει τράπεζα αντιδότων, επισημαίνει στο Πρώτο Θέμα, ο κύπριος ιδιοκτήτης Pet Shop, ο οποίος γνωριζόταν με τον 30χρονο καθώς ήταν εκείνος που τον προμήθευε με κατεψυγμένα τρωκτικά για να ταϊζει την Ινδική κόμπρα που είχε στο διαμέρισμα του μέσα σε ειδικό κλουβί.

Στο ερώτημα, αν ο 30χρονος αγόρασε από το κατάστημα του το συγκεκριμένο ερπετό, ο ιδιοκτήτης του Pet Shop είναι κατηγορηματικός. «Η αγορά δεν έγινε από το κατάστημα μου, ούτε θα μπορούσε να γίνει διότι αν και δεν υπάρχει νόμος στην Ελλάδα να που απαγορεύει την κατοχή δηλητηριωδών ερπετών, για να αποκτήσεις κάποιο θα πρέπει να έχεις ειδική άδεια από τη Νομαρχία καθώς και τον κατάλληλο χώρο για να το φιλοξενήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ενδέχεται να αντιμετωπίζει μελλοντικά προβλήματα υγείας»

«Είναι ένας νέος άνδρας, 30 ετών, Έλληνας, ο οποίος έχει ένα χόμπι συλλογής φιδιών και πήγε να ταΐσει μία κόμπρα την οποία είχε, χτες το απόγευμα. Τον δάγκωσε στον δείκτη του δεξί χεριού, τον πήγανε κατευθείαν στο Ιπποκράτειο, είχε μία κάποια δύσπνοια, μία δυσχέρεια στην αναπνοή, είχε αρχίσει να ζαλίζεται, οπότε δεν είχε καλή επικοινωνία. Τον διασωληνώσανε προληπτικώς, για να εξασφαλίσουνε αεραγωγούς, να μην έχουνε προβλήματα, και στις 9:30 ήρθε σε εμάς, στη μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένος» είπε από την πλευρά του μιλώντας στο MEGA ο Θεόδωρος Κορμάς, διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας νοσοκομείου Αγ. Σάββα.

Σύμφωνα με τον κ. Κορμά ενδέχεται ο 30χρονος να αντιμετωπίζει μελλοντικά προβλήματα υγείας, καθώς το δηλητήριο του συγκεκριμένου φιδιού είναι «ισχυρό νευροτοξικό, δηλαδή παραλύει τα νεύρα, σταματάνε να λειτουργούν οι μυς, σταματάει να λειτουργεί το διάφραγμα».

«Και το αντίδοτο έχει επιπτώσεις, και το αντίδοτο επιφέρει βλάβες, μπορεί να είναι θανατηφόρο» κατέληξε ο κ. Κορμάς ο οποίος τόνισε ότι είναι άγνωστο πότε και αν θα ιαθεί ο 30χρονος.

Πηγή: e-peiraias.gr