Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικασία εκκένωσης του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», προκειμένου να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό.

Η κίνηση αυτή περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης που εφαρμόζει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας αναπτύσσοντας ΜΕΘ σε χειρουργεία και χώρους ανάνηψης μέσα στα δημόσια νοσοκομεία.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, έχουν ήδη διακομιστεί περίπου 15 ασθενείς χωρίς κορωνοϊό από τον Ερυθρό Σταυρό προς το ΝΙΜΤΣ.

Η μετατροπή του Ερυθρού Σταυρού θα γίνει κατά το πρότυπο του «Σωτηρία» και του «Σισμανογλείου». 

Η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι ασφυκτική ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι διασωληνωμένοι αγγίζουν ξανά τα επίπεδα του Νοεμβρίου, ενώ για σήμερα υπάρχει η δυσοίωνη πρόβλεψη των 3.000 νέων κρουσμάτων στη χώρα.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα κάνει ανακοινώσεις, όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ένταξης ιδιωτικών κλινικών στο ΕΣΥ για τη μάχη κατά της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένες κλινικές θα διατεθούν αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, ενώ στο μεγάλο πρόγραμμα του ΕΣΥ θα ενταχθούν και άλλες για ανθρώπους που έχουν άλλα νοσήματα, πλην κορωνοϊού.

Πηγή: e-peiraias.gr