Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος λέει μια έκφραση η οποία φαίνεται πως αντιστοιχεί πλήρως στο Κίνημα Αλλαγής και στη Φώφη Γεννηματά.

Αναταραχή έχει προκαλέσει η ατάκα της Φώφης Γεννηματά για τον Ανδρέα Λοβέρδο στην προχθεσινή της συνέντευξη όπου ρωτήθηκε για το αν έχει διαβάσει το βιβλίο του, με την αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής να απαντάει «έχω σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθώ». Φυσικά για όσους γνωρίζουν το τί γίνεται στο παρασκήνιο μόνο εντύπωση δε προκάλεσε. Η κυρία Γεννηματά  κρατά αποστάσεις από τον κύριο Λοβέρδο καθώς είναι δυσαρεστημένη με την διαφορετική πορεία που έχει χαράξει και ειδικά από όταν της είπε ξεκάθαρα ότι θέλει να διεκδικήσει την αρχηγία. Αυτό όμως που από τι λένε καλά οι πληροφορίες μας ξεχείλισε το ποτήρι και εκνεύρισε την Φώφη Γεννηματά, ήταν η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου του κυρίου Λοβέρδου.

Σταθερή έως πτωτική τάση στις δημοσκοπήσεις

Όταν ανέλαβε η Φώφη Γεννηματά είναι αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν σε χαμηλές δημοσκοπικές και όχι μόνο πτήσεις και κατάφερε να το φέρει σε μια σχετική κανονικότητα. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2019 ενώ υπήρχαν οι προοπτικές για μια επάνοδο τελικά οι ελπίδες διαψεύστηκαν και παρά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ το Κίνημα Αλλαγής δε κατάφερε να αγγίξει ούτε το 10%.

Στη δημοσκόπηση μάλιστα της MRB, για να μην πούμε για την Opinion Poll γιατί στην Χαριλάου Τρικούπη την έχουν κόκκινο πανί, η οποία κάνει μετρήσεις κάθε 6μηνο, έχει 6,7% ενώ τον Ιούνιο είχε 6,6%. Γενικά όποιος παρατηρήσει τις δημοσκοπήσεις εκεί κυμαίνεται. Αυτό έχει φέρει γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος. Η ηγεσία όμως, οι «κηπουροί» της κυρίας Γεννηματά πότε ρίχνουν ευθύνες στα κανάλια που «δεν τους παίζουν» και πότε σε εταιρείες δημοσκοπήσεων. Παντού βλέπουν ή δημιουργούν εχθρούς προσπαθώντας να χτίσουν τοίχος προστασίας γύρω από το όνομα Φώφη Γεννηματά.

Επίσης στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών η Φώφη Γεννηματά όχι απλά παραμένει στη τρίτη θέση αλλά και με πτωτική πορεία, καθώς από το 18,7% του Ιουνίου έφτασε χθες στο 18,2%

Έχει μείνει μόνη της

Ταυτόχρονα μέρα με τη μέρα πληθαίνουν τα σενάρια για υποψήφιους αρχηγούς στο Κίνημα Αλλαγής εν όψει των εσωκομματικών εκλογών το 2021.

Η Φώφη Γεννηματά έχει δηλώσει πως ξαναδιεκδικήσει την προεδρία. Υποψήφιοι θα είναι ο  Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, πιθανόν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ακούγονται τα ονόματα των Νίκου ή Γιώργου Παπανδρέου, της Νάντιας Γιαννακοπούλου, του Μιχάλη Κατρίνη και της Εύας Καϊλη και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς η Φώφη Γεννηματά έχει μείνει μόνη της και οι μόνοι που την στηρίζουν είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μαζί με τους Μανώλη Όθωνα, Βασίλη Κεγκέρογλου και Χρήστο Πρωτόπαπα.

Πηγή: e-peiraias.gr