Σάλος έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο σε ένα τμήμα του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν κορωνοπάρτι.

Ένα από τα άτομα που ήταν παρόντα στο κορωνοπάρτι σύμφωνα με το δημοσίευμα βρέθηκε θετικό,με αποτέλεσμα να ενημερώσει τους συναδέλφους του για το θετικό τεστ.

Το συγκεκριμένο άτομο πήρε εντολή να επιστρέψει στο σπίτι του και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Μέσα σε λίγη ώρα προγραμματίστηκε όλη η συγκεκριμένη διεύθυνση, με τα άτομα που είχαν παραστεί στο κορωνοπάρτι να πάνε για rapid test στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο Φάρο. Εκεί, βρέθηκαν επιπλέον δέκα θετικά τεστ, όπως καταγγέλλεται. Όλοι φέρεται να πήραν οδηγίες να μείνουν σε καραντίνα στο σπίτι και να κάνουν μοριακό τεστ σε 2-3 μέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Πυροσβεστικό Σώμα,ποτέ δεν έγινε κορωνοπάρτι ή άλλου είδους συγκέντρωση.

Στην υπηρεσία δηλώθηκε κρούσμα συγγενικού προσώπου υπαλλήλου και άμεσα, το προσωπικό του γραφείου στο οποίο υπηρετεί τέθηκε σε καραντίνα. Πραγματοποιήθηκαν 17 rapid test και όλα ήταν αρνητικά.

Πάντως με εντολή του κ. Χαρδαλιά διατάχθηκε άμεση έρευνα και ανετέθη στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, να προχωρήσει άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος:

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα σχετικά με «κορονοπάρτυ» στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνονται τα κάτωθι:

1. Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε «κορονοπάρτι» ή οποιαδήποτε συγκέντρωση ατόμων πέραν του προβλεπόμενου αριθμού σε χώρο του Α.Π.Σ κατ’ εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

2. Πρόσφατα δηλώθηκε από πυροσβεστικό υπάλληλο του Α.Π.Σ. ότι συγγενικό του πρόσωπο διαγνώστηκε θετικό στον Covid-19, το οποίο και νόσησε. Άμεσα, το προσωπικό του γραφείου στο οποίο υπηρετεί τέθηκε σε καραντίνα και πραγματοποιήθηκαν 17 rapid test στο ιατρείο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Όλα ήταν αρνητικά.

3. Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, 4. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Πηγή: e-peiraias.gr