Σχεδόν ένα 24ωρο μετά τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοΐα Σοφίας Μπεκατώρου σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη σε ηλικία 21 ετών, ήρθε η αντίδραση της Ομοσπονδίας η οποία απέφυγε να πάρει σαφή θέση, αμφισβητώντας εμμέσως την αυθεντικότητα των λεγομένων της.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για το βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα “Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι”.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται πως δεν υπήρξε καμία καταγγελία από πλευράς της αθλήτριας, ούτε καν ανεπίσημη, και με δυσκολία καταδικάζονται όλα όσα υποστήριξε.

“Με αφορμή την δημόσια τοποθέτηση της Ολυμπιονίκου κ. Σοφίας Μπεκατώρου, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία δηλώνει ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία σχετικά.

Ωστόσο, ακόμη κι αν είχε λάβει ανεπίσημη καταγγελία, η Ομοσπονδία θα ήταν άτεγκτη στην αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου.

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να πλανάται οποιαδήποτε σκιά για οποιονδήποτε, παροτρύνουμε την καταγγέλλουσα, εφόσον πήρε την πρωτοβουλία έστω και μετά τόσα χρόνια να μιλήσει σχετικά με αυτό το δυσάρεστο περιστατικό, να γίνει συγκεκριμένη, και η Ομοσπονδία, εφόσον εμπίπτει στην αρμοδιότητά της, να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι θα πράξει τα δέοντα “.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε πλήθος αρνητικών αντιδράσεων.

Πηγή: e-peiraias.gr