Σάλος έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες από την ανάρτηση του Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Γιώργου Παναγόπουλου για την Επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο κ. Παναγόπουλος επέλεξε να αναρτήσει στίχους από ποίημα του Πέρση ποιητή Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί, για να τιμήσει την ιδιαίτερα Τα σημαδιακή αυτή ημέρα.

Τα σχόλια στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι αρνητικά, τόσο από τους δημότες της Σαλαμίνας, όσο και από άλλους, αφού το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν το Δήμαρχο για ανθελληνική συμπεριφορά ανήμερα της Επετείου της Εθνικής Παλιγενεσίας.

Ο Τζελαλεντίν Ρουμί (30 Σεπτεμβρίου1207 – 17 Δεκεμβρίου 1273), γνωστός κυρίως ως Ρουμί, ήταν Πέρσης σουνίτης, μουσουλμάνος ποιητής, νομικός, ουλεμάς, θεολόγος και μυστικιστής των Σούφι. Η επιρροή του Ρουμί ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και διαιρέσεις: Ιρανοί, Τατζίκοι, Τούρκοι, Καππαδόκες, Παστούν, άλλοι μουσουλμάνοι της Κεντρικής Ασίας και οι μουσουλμάνοι της Νότιας Ασίας έχουν εκτιμήσει ιδιαίτερα την πνευματική κληρονομικά του κατά τους τελευταίους επτά αιώνες.

Υπήρξε θαυμαστής της Ελλάδας, ενώ κάποια έργα του είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

Δείτε την ανάρτηση του Δημάρχου Σαλαμίνας:

Πηγή: e-peiraias.gr