Πορεία πραγματοποίησαν την Πέμπτη στον Δήμο Σαλαμίνας  σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγιού και της ερασιτεχνικής αλιείας.

Οι ίδιοι αναρωτιούνται [πως γίνεται «ενώ η αγορά ανοίγει και  τα πολυκαταστήματα σφύζουν από κόσμο, την ίδια στιγμή απαγορεύεται στον ερασιτέχνη αλιέα να πάει μαζί με ένα άτομο ή ακόμη και μόνος του για ψάρεμα; Γιατί ο κυνηγός δεν μπορεί να κυνηγήσει μόνος του στο βουνό; Ζητούνται εξηγήσεις από την κυβέρνηση και ζητούνται τώρα μιας και τα χρήματα για τις άδειες πληρώθηκαν κανονικά αλλά η απαγόρευση επιβλήθηκε με την απειλή των προστίμων».

Οι πρόεδροι των Συλλόγων συναντήθηκαν και με τον Δήμαρχο Σαλαμίνας, Γιώργο Παναγόπουλο, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη συμπαράσταση στα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

Συναντήθηκα με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Κυνηγητικού Συλλόγου Σαλαμίνας και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ν. Σαλαμίνας. Ενημερώθηκα ενδελεχώς για τις θέσεις τους σχετικά με τα μέτρα που αφορούν στην απαγόρευση της άσκησης θήρας και ερασιτεχνικής αλιείας για την προστασία από την πανδημία. Στην συζήτηση μου μαζί τους διαπίστωσα τόσο το συγκαταβατικό τους πνεύμα όσο και τον σεβασμό τους προς τα υγειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί αλλά και την γνώση τους για την κρισιμότητα της κατάστασης. Είναι προφανές ότι η καθολική απαγόρευση ακόμη και της κατά μόνας δραστηριότητας -δηλαδή όσων ασχολούνται με το κυνήγι, το ψάρεμα κ.α-. έχει δημιουργήσει προβληματισμό. Αυτό που επιζητούν είναι μια επανεξέταση των μέτρων καθώς και την αιτιολόγηση τους. Με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και τον σεβασμό στην γνώμη των ειδικών τους δήλωσα την συμπαράσταση μου στα αιτήματα τους αυτά

Πηγή: e-peiraias.gr