ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΓΙΑΤΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ ΒΟΘΡΟΛΗΜΜΑΤΑ !!!!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!!!!

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

Προγραμματισμένοι αγώνες ΚΑΓΙΑΚ από το Σύλλογο ΓΝΟΣ , ο οποίος είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια και είχε καλέσει Συλλόγους όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, ακυρώθηκαν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου το πρωϊ, γιατί η θάλασσα στο Βουρκάρι είχε γεμίσει βοθρολήμματα .

Η ανακοίνωση του Δημάρχου αναφέρει μεταξύ των άλλων « …..Κάποιος ασυνείδητος συμπολίτης μας, φρόντισε να αδειάσει σήμερα, λίγο πριν αρχίσουν οι αγώνες Καγιάκ στο κέντρο της Σαλαμίνας, δύσοσμα υγρά στο παλιό δίκτυο ομβρίων υδάτων….»

Δηλαδή κύριε Δήμαρχε εάν αυτός ο συμπολίτης μας έριχνε τις ακαθαρσίες του στη θάλασσα μετά τους σημερινούς αγώνες θα ήταν ευσυνείδητος;

Ας πάμε όμως στην ουσία του προβλήματος.

Είναι γνωστό ότι η αποχέτευση στη Σαλαμίνα έχει τελειώσει και μπορούν όλοι να συνδεθούν. Δυστυχώς μερικοί , δεν πάνε να συνδεθούν και συνεχίζουν να πετάνε τα λήμματά τους (όπως τα πετάγανε) στο δίκτυο ομβρίων το οποίο καταλήγει στη θάλασσα. (αυτό τους βολεύει αυτό κάνουν) Άραγε μόνο ένας ή είναι πολλοί από το Βουρκάρι μέχρι τον Άγιο Νικόλαο που κάνουν την ίδια δουλειά;.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή, δύο χρόνια τι έκανε να σταματήσει αυτούς τους ασυνείδητους πολίτες παρ όλο που γνώριζε το πρόβλημα;

Η λύση είναι απλή. Ανοίγει ο Δήμος όλα τα φρεάτια (όλα!!!!) και βουλώνει με τσιμέντο ταχείας πήξεως , όλες τις παροχές που έχουν συνδεθεί με το δίκτυο ομβρίων. Αποτέλεσμα αυτοί που τα ρίχνουν θα τους βγουν στο σπίτι τους . Έτσι απλά!!!

Επί δύο χρόνια παρόλο που η Δημοτική αρχή το γνώριζε το πρόβλημα δεν έκανε τίποτε. Αυτό που έκανε ήταν να βγάζει φωτογραφίες για τις τρισδιάστατες διαγραμμίσεις , προσπαθώντας με κάθε επικοινωνιακό τρόπο, να παρουσιάσει το ελάχιστον ως μέγιστον.

Τώρα που γίναμε διεθνώς ρεζίλι προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες στον ασυνείδητο πολίτη, ο οποίος έριξε τις ακαθαρσίες του στη θάλασσα (λίγο προτού αρχίσουν οι αγώνες!!!!!) , τον οποίον όμως συνέχιζαν επί δύο χρόνια να του επιτρέπουν να ρίχνει τις ακαθαρσίες του στη θάλασσα, αφού δεν έκαναν απολύτως τίποτε να αποτρέψουν αυτά τα φαινόμενα.

Είναι η ώρα η Δημοτική αρχή να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του νησιού με σοβαρότητα και ταπεινότητα κάτι που δεν έχει επιδείξει μέχρι σήμερα.

Πηγή: e-peiraias.gr